avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit firma fara activitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

firma fara activitate

Buna ziua,

In 2006 am infintat un SRL.Nu am avut nici un fel de activitate .Nu am depus niciodata nici un act(declaratie) la finante.Stiu ca trebuia sa depun 010 si 100 si 300.

Acum cateva luni m-a dat reg com din oficiu in judecata si mi-a dizolvat firma.Am fost la reg com si am vorbit cu cineva acolo si a spus ca dupa 9 luni se dizolva oficial si imi vor trimite ''chemare'' sa le duc actele firmei in original(februarie 2010), dar partea cu finantele este alta problema.De Reg.Com. se pare ca ''am scapat''.Dar nu stiu ce fac cu finantele...M-am uitat pe anaf.ro si firma nu e trecuta ca fiind inactiva.

Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu ma mai interesez de nimic la finante(cel de la Reg. Com. a spus ca nu mai am ce face si totul merge de la sine) si las sa se desfinteze sau sa ma declare inactiv sau orcare ar fi procedura?

PS. eu as fii foarte bucuros daca as plati o amenda de 5mil sau ceva de genul si sa scap de problema asta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 08:37, 17 Septembrie 2009
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
1. Finantele primesc automat instiintarea, ca firma Dvs. a fost lichidata, care poate fi urmata de verificari.
2. Cand ati infiintat firma si ati decis asupra faptului, ca veti fi microintreprindere sau nu, veti fi platitor de TVA sau nu etc. ORC a tramsis la Finante aceste optiuni, deci la ei apare, ca trebuie sa depuneti declaratii.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare cu lichidare svisarinescu svisarinescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Vreau sa dizolv cu lichidare o firma (microintreprindere) , am depus cererea la Reg.COM impreuna cu o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvare stupar stupar - este mentionata la Reg Com si inregistrata hotararea adunarii generale privind dizolvarea firmei inregistrata la Reg Com in 07.08.2009 s-a facut mentiunea ... (vezi toată discuția)