In 2006 am infintat un SRL.Nu am avut nici un fel de activitate .Nu am depus niciodata nici un act(declaratie) la finante.Stiu ca trebuia sa depun 010 si 100 si 300.
Acum cateva luni m-a dat reg com din oficiu in judecata si mi-a dizolvat firma.Am fost la reg com si am vorbit cu cineva acolo si a spus ca dupa 9 luni se dizolva oficial si imi vor trimite ''chemare'' sa le duc actele firmei in original(februarie 2010), dar partea cu finantele este alta problema.De Reg.Com. se pare ca ''am scapat''.Dar nu stiu ce fac cu finantele...M-am uitat pe anaf.ro si firma nu e trecuta ca fiind inactiva.
Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu ma mai interesez de nimic la finante(cel de la Reg. Com. a spus ca nu mai am ce face si totul merge de la sine) si las sa se desfinteze sau sa ma declare inactiv sau orcare ar fi procedura?
PS. eu as fii foarte bucuros daca as plati o amenda de 5mil sau ceva de genul si sa scap de problema asta.
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
1. Finantele primesc automat instiintarea, ca firma Dvs. a fost lichidata, care poate fi urmata de verificari.
2. Cand ati infiintat firma si ati decis asupra faptului, ca veti fi microintreprindere sau nu, veti fi platitor de TVA sau nu etc. ORC a tramsis la Finante aceste optiuni, deci la ei apare, ca trebuie sa depuneti declaratii.
Srl dizolvare
stupar
- este mentionata la Reg Com si inregistrata hotararea adunarii generale privind dizolvarea firmei inregistrata la Reg Com in 07.08.2009 s-a facut mentiunea ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.