avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte vatamata civila, fara voie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte vatamata civila, fara voie

Buna ziua,

problema mea este urmatoarea: am o firma mica de curatenie care merge binisor. Am o angajata care se ocupa de incasari si care la un moment dat, s-a folosit de o anumita suma in scopuri prorii. Astfel a creat un gol in sumele destinate salariilor. Nu am vrut sa o reclam dar ii opresc din bani lunar. Problema este alta; eu a trebuit sa acopar golul dintr-o data si cum nu aveam atatea fonduri, a trebuit sa ma imprumut cu camata. Din discutiile (sms-uri ca asa a dorit respectivul) cu persoana de la care m-am imprumutat, reiese ca eu am fost cea care i-am propus sa ii dau mai mult daca imi da suma de care am nevoie. Pana aici este in "regula". Acum cateva zile, persoana respectiva a fost arestata si am fost chemata la audiere in calitate de martor. Am declarat ca am luat cu imprumut si ca persoana respectiva nu mi-a cerut niciodata in plus, lucru adevarat. Dar, la sfarsitul declaratiei, scria "parte vatamata civila". Ideea este ca eu nu vreau sa merg la tribunal pentru ca imi este teama. Nu vreau sa ma constitui parte civila sau martor (nu stiu cum sa spun), nu am pretentii sa mi se dea nimic inapoi.
Intrebarea mea este: am dreptul sa refuz sa fiu citata la tribunal sau ceva de genul acesta? Nu stiu cum sa ma exprim si imi cer scuze.
Aceasta a fost prima audiere in dosarul respectiv, facuta in ziua in care l-a retinut. probabil ca urmeaza sa ma mai cheme dl. procuror, pe mine si pe ceilalti martori audiati in ziua respectiva.
Eu locuiesc la o strada distanta de persoana respectiva si de aceea imi este teama. Le-am spus si domnilor investigatori.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)
Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut atomol atomol Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)