avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil in rate, riscurile vanzatorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil in rate, riscurile vanzatorului

Buna ziua, o persoana fizica straina(italian) si-a manifestat intentia de cumparare cu plata in rate a unei case pe care doresc sa o vand de mult timp.Va rog sa-mi spuneti ce riscuri pot exista in vederea minimizarii lor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 21:36, 2 Aprilie 2017
Riscul sa nu plateasca ratele.

Puteti sa stipulati in contract clauze privind rezilierea/pacte comisorii, sa va inscrieti in cartea funciara privilegiu asupra pretului, sa stabiliti ca proprietatea se va transfera numai dupa plata ultimei rate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil in rate r111 r111 Va rog sa mi spuneti, Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an. Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)
Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)