avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta civila

Buna ziua.
Am avut un proces civil cu Politia pentru o amenda rutiera citigat in aprilie 2008.Sentinta nu a fost definitiva si irevocabila,dar nici nu am mai primit vreo instiintare din partea judecatoriei ca piritul ar fi atacat sentinta.
Cum as putea sa intru in posesia sentintei definitive si daca mai pot sa recuperez respectiva amenda de la DGFP ?
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:55, 17 Septembrie 2009
Depuneti la instanta o cerere prin care solicitati o copie a sentintei, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila. Cererea se timbreaza.
Banii platiti ii puteti recupera die prin returnarea acestora de catre DGFP fie printr-o compensare cu eventualele obligatii de plata pe care le aveti.
Va multumesc.
As mai avea o intrebare legata de acest subiect,si anume,daca intre timp mi-am schimbat domiciliul, mai pot recupera banii de la DGFP din judetul unde am avut domiciliul?
banii se recupereaza in baza unei cereri, de la Administratie - Directia de Taxe si Impozite .
daca sunteti cu taxele si impozitele la zi ( nu mai aveti alte amenzi rutiere, respectiv ati achitat impozitul pe locuinta si masina ) vi se vor restitui acesti bani .
in caz contrar, suma respectiva se va compensa .

adresati-va celor de la Administratie pt a afla raspunsul dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie iris9 iris9 Buna ziua.Am primit o decizie civila unde se precizeaza ca este irevocabila. Nu scrie ca este si definitiva si nici executorie. Pot apela la un executor ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda rovinieta mircea1482 mircea1482 Buna ziua, Anul trecut am primit acasa o amenda pe motiv ca am circulat fara rovinieta. Eu aveam rovinieta valabila dar imi schimbasem nr. de imatriculare. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)