Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie care ma aflu.Sunt fata tatalui meu decedat acum sapte ani si vreau sa fac succesiunea.Am aflat ca a facut contract vanzare - cumparare unei persoane.Mama a divortat de el acum 40 ani in urma ,cu doi copii minori,fara sa primeasca pensie alimentara si fara sa semneze un contract de partaj.Mama traieste.Credeti ca am sanse sa obtin o cota parte din imobil?Multumesc.
Multumesc pentru raspuns,as vrea sa va rog sa imi spuneti ce masuri ar trebui sa mai intreprind daca de la taxe si impozite numele tatalui meu nu mai figureaza nicaieri si nici alte imobile in masa succesorala nu mai exista?Va multumesc ,sa aveti o zi placuta.
Nici o persoana nu e obligata sa lase mostenire ceva, dispune de bunurile sale cum doreste in timpul vietii.Daca apartamentul era achizitionat in timpul casatoriei cu mama, atunci e cale lunga sa obtineti ceva.Primul pas e sa obtineti un certificat de calitate mostenitor de la notar si apoi cautati la cadastru ce proprietar a avut acea proprietate in perioada casatoriei.Poate a fost achizitionat acel ap. dupa divort si nu aveti nici un drept.
Ptr. a vorbi de sanse trebuie sa stiti daca apartamentul era bun propriu al tatalui decedat sau comun cu mama dvs.Daca erabunj propriu, dobandit anterior casatoriei,putea sa faca ce vrea cu el in timpul vietii, daca era bun comun cu mama dvs.desemenea putea in timpul vietii dar de comun acord cu mama dvs. sa faca ce vrea cu apartamentul.