avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune.

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie care ma aflu.Sunt fata tatalui meu decedat acum sapte ani si vreau sa fac succesiunea.Am aflat ca a facut contract vanzare - cumparare unei persoane.Mama a divortat de el acum 40 ani in urma ,cu doi copii minori,fara sa primeasca pensie alimentara si fara sa semneze un contract de partaj.Mama traieste.Credeti ca am sanse sa obtin o cota parte din imobil?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
l-boghian, utilizator
Cel mai recent răspuns: l-boghian , utilizator 08:29, 20 Aprilie 2017
Buna ziua.Mama a dat semnatura pentru achizitionarea apartamentului dar imediat,timp de una an a plecat din localitate cu doi copii minori si a urmat divortul.Nu a avut pretentie nici la partaj,tatal platind ratele la bloc dar neplatind pensie alimentara si niciodata nu s-a interesat de noi.In timpul vietii apartamentul a fost bun propriu platind impozite si taxe in nume propriu pana in in anul 2010 cand a decedat.Nu mai are alte bunuri in masa succesorala.In anul urmator decesului ,presupun ca printr-o procura notariala,imobilul a fost trecut pe numele altei persoane.Va intreb cu respect ,eu ca fiica,sa imi mai fac iluzii sa intru in posesie sau sa imi iau gandul?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere masa succesorala razvanel2006 razvanel2006 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema,as dori sa deschid masa succesorala dupa decesul tatalui meu la care suntem mostenitori 2 frati si ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa moartea mamei - succesiunea nu s-a deschis si tata vrea sa vanda flore flore Locuiesc intr-un apartament cumparat de parintii mei,mama a decedat in 2001.Mentionez ca eu locuiesc in acest apartament impreuna cu tatal meu dar nu ne ... (vezi toată discuția)
Dreptul de creanță asupra unui bun "omis" din succesiune se prescrie, sau încă pot cere în instanță recunoașterea lui? Florina99 Florina99 Buna seara, In urma cu 8 ani, in urma decesului tatalui meu, am facut succesiunea cu sotia acestuia. Asa cum i-am promis tatalui, nu am deschis actiune de ... (vezi toată discuția)