avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor în dosar penal de furt calificare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor în dosar penal de furt calificare

Bună ziua, am fost citat la poliție ca martor intr-un dosar de furt calificat de benzina si motorina. Eu am lucrat lângă o parcare si stiam ca de acolo se poate procura benzina si motorina si am inceput sa cumpăr pt ca era mai ieftină decât în peco nu m-a interesat proveniența. Acum dupa am fost solicitat ca martor ca am cumpărat de acolo mi au pus inregistrari cu mine si am recunoscut că am cumpărat. Ce implicații juridice sunt pt mine? Risc sa fiu condamnat?
Buna ziua,

Daca nu ati fost anuntat ca vi s-a schimbat calitatea din martor in suspect, puteti sta inca linistit. Daca implicatia dvs. s-a rezumat strict la cumpararea motorinei, puteti cel mult sa fiti acuzat de favorizarea infractorului, insa este posibil ca organele de cercetare penala sa nu va cerceteze pe dvs.

De obicei, in astfel de cazuri se urmareste prinderea si eradicarea unei retele mai extinse, iar cumparatorii prezinta interese doar ca martori pentru a sustine capetele de acuzare.
Asa ma gândeam si eu deocamdată am fost chemat la poliție la fel si tatăl meu si alti prieteni care la fel au cumpărat. Toti in calitate de martori. Nu ar avea de ce să imi schimbe încadrarea în suspect eu doar am cumpărat desi stiam ca e furată si practic e tainuire. Ideea este ca persoanei i au fost ascultate telefoanele si asa au ajuns la toate persoanele cu care a intrat în contact desi vorbeam codificat ei au fost de circa 6 luni monitorizati. Ar fi bine sa iau legatura cu un avocat? Sunt cam stresat am un job de funcționar public si nu as vrea sa ma afecteze la serviciu. Pot sa primesc ceva amenda? Mii de mulțumiri
Eu am avut dosare de acest gen si cumparatorii de produse petroliere au fost acuzati de complicitate.
Faptul ca ati fost audiat in calitatea de martor nu este un motiv sa fiti linistit, asa se procedeaza initial conf. c.p.p., dvs practic ati ajutat organul de UP sa isi poata construi acuzarea prin autoincriminarea dvs dar si prin incriminarea celorlalte persoane de care probabil ati fost intrebat.
Mai departe, chiar daca declaratia de martor nu poate fi folosita impotriva dvs(conf art. 118 c.p.p., daca se va incepe Up si in personam), va putea fi folosita impotriva celorlalte persoane de care banuiesc ca ati fost intrebat, persoane care la randul lor au facut referire la dvs in declaratii si astfel prin acest mecanism care este neloial din punctul meu de vedere, o sa fiti pusi sub acuzare toti.

Da persoana care intermedia avea telefonul ascultat eu doar cu ea am discutat nu aveam cunoștiință de alte persoane. Polițistul stia exact cumpărătorii cei care discutau prin telefon. Problema mea este ca nu vreau dintr o prostie sa ajung sa fiu condamnat. Ca martor ar trebui sa imi iau avocat sau sa astept punerea pe rol a dosarului.
Deja ati fost audiat ca martor, nu cred sa va mai cheme in aceasta calitate, daca vor efectua in continuare UP si impotriva dvs, o sa fiti citat ca suspect, daca nu, inseamna ca ati scapat si veti mai fi chemat la instanta daca inculpatii nu vor merge pe procedura simplificata.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Audierea in calitate de martor bozzont bozzont Am fost chemat la politie unde mi s-a spus ca o anumita persoana a depus plangere impotriva unui grup de persoane din firma in care eu lucrez pentru o anumita ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)