avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... curatorul special
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

curatorul special

Buna ziua .As dori sa stiu daca curatorul special desemnat pentru perioada desfasurarii procesului poate sa faca demersuri juridice in numele persoanei pe care o reprezinta fara aprobarea instantei de tutela.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 20:54, 3 Aprilie 2017
da, poate...acesta este insasi rolul sau, sa actioneze in numele si in interesul persoanei a carui curator este
Buna seara.Interesul curatorului in cazul de fata este sa-i toace batranei bani pe care nu are nici o obligatie de a-ijustifica in fata nimanui,asa ca nu stiu concret ale cui interese le apara.dar actiunea penala in care o trage pe batrana care este oarba si cu probleme psihice si care din cauza acestor vulnerabilitati se afla intr-o stare de subordonare totala fata de acesta,batrana ajungand sa-si urasca propriul copil pe motiv ca acesta a refuzat cedarea cotei parti din proprietate catre d-l curator special

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții ... marius1272 marius1272 Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții mei bătrânii împotriva persoanelor așa zise bine voitoare care le dau târcoale in ... (vezi toată discuția)
Semnatura altei persoane pe talonul de pensie petre_marian petre_marian Buna dimineata,.daca o persoana nevazatoare incadrata in grad de handicap grav fiind pensionara ,nu poate sa-si administreze singura bunurile si primeste ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)