Buna ziua,
As dori si eu cateva lamuriri referitoare la o situatie cu care eu si colegii mei ne confruntam.
Suntem angajati la o companie, pe program 09:00-17:30, fiind trecut si in contract acest program.
Acum 2 saptamani ni s-a comunicat ca se modifica programul si ca trebuie sa venim in ture de la 07:00-15:30 si de la 15:30-12:00, fara sa semnam insa un act aditional ca se modifica programul si fara sa fim consultati daca putem veni la acest program. Justificarea conducerii a fost ca au nevoie de lucrul in ture deoarece vor 2 oameni la un calculator, nu sunt dispusi sa investeasca in calculatoare. Mentionez ca suntem multi angajati care avem copii si nu ne incadram la tura de dimineata iar la tura de dupa amiaza se asigura transport doar pentru cei din Bucuresti.Celor din afara Bucurestiului li s-a permis sa plece mai devreme, dar cand angajatii au solicitat sa treaca pe part-time, nu au fost de acord pe motiv ca nu ii intereseaza modul acesta de angajare, desi sunt colegi care lucreaza part-time.Este legal ca o companie sa procedeze astfel, sa modifice programul, fara acte justificative si ce masuri putem lua ca angajati? Marea majoritate evita a face o sesizare la ITMB de teama pierderii locului de munca.
Va multumesc!
Daca programul de munca este mentionat in c.i.m., atunci modificarea acestuia trebuie sa fie prevazuta si in c.i.m. si, pe cale de consecinta, consider ca trebuie sa se incheie un act aditional la c.i.m.
Problema contract
wldsnk
Buna ziua,
Lucrez in domeniul IT, network administrator pe timp de noapte. Programul meu de lucru este : 3 ture de cate 12 ore pe saptamana (intervalul ... (vezi toată discuția)