avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimabare program ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimabare program ture

In data de 27.09 am fost anuntati prin sedinta ca se va renunta la schimbul 2 orar 14-22 in data de 30.09,avand program de lucru doar schimbul 1 orar 07-15.Este legal acest lucru fara a fi informati in scris sau prin act aditional,avand in actul aditional curent programul de lucru in ture orarul 06-14 14-22??Nu pot lucra doar schimbul 1 sunt fortat sa imi dau demisia ,consider ca nu este in regula.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 30 Septembrie 2019
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Asadar, legislatia nu prevede acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

In schimb, daca programul de munca este mentionat in c.i.m., atunci acesta poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Daca nu sunt de acord ce se intampla?
Atunci nu are cum sa va modifice unilateral c.i.m. ...
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea organizarii firmei fara acte aditionale din cauza epidemiei jack_oatt jack_oatt Lucrez la o firma de testare software. Acestia doreau sa implementeze de ceva timp un program de lucru in doua ture dar au reusit doar partial. In contract ... (vezi toată discuția)
Program de lucru aryy aryy buna ziua! lucrez la o intr de stat(membru sindicat) , patru schimburi a sase ore de L--V ! mi s-a modificat programul de lucru ... (vezi toată discuția)