avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce contributii se platesc la distribuirea dividendelor?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce contributii se platesc la distribuirea dividendelor?

pentru profitul din 2016 ce contributii se platesc la distribuirea dividendelor
mentionez ca in 2016 au avut calitate de salariat 3 luni sau un an (fiind vorba de mai multe societati).pentru cel cu trei luni (fiind si pensionar iar in cele trei luni din an fiind si salariat) iar celalalt a fost salariat tot anul 2016,fiind tot pensionar iat din 2017 -28.02.2017 a renuntat la calitatea de salariat.
se plateste 5% impozit dividende + 5.5 sanatate? cand si in care situatii?
una din societati a depus disponibilul societatii la fond de actiuni si a obtinut un venit.In 2016 era platitoare de impozit profit.Anul acesta a devenit platitoare de impozit venit microintreprinderi.ce impozit platesc: 16% sau 3 %?
multumesc
#-o
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 10:05, 4 Aprilie 2017
Pentru dividendele repartizate si incasate in 2016 nu s-a platit CASS, indiferent de statutul persoanei fizice.
multumesc dar am specificat ca este PROFITUL ANULUI 2016 care va fi repartizat dupa inchiderea exercitiului finaciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende si cass din 1 ianuarie 2016 si 1 ianuarie 2017 vasilemb vasilemb Conform noului cod fiscal: Art 43(2) si Art. 97 (7) Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, impozitul pe DIVIDENDE este 16% Art 43 (6) si Art. 97 (9) ... (vezi toată discuția)
Cass aferent dividende mickyberes mickyberes Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in 2016 am distribuit profitul in dividende, dar pana la final de an nu am platit intreaga suma cuvenita actionarilor, ... (vezi toată discuția)
Cass dividende 2017 pclaudia pclaudia Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru ... (vezi toată discuția)