avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass aferent dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass aferent dividende

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: in 2016 am distribuit profitul in dividende, dar pana la final de an nu am platit intreaga suma cuvenita actionarilor, urmand ca in 2017 sa fie platita si diferenta.
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: pentru sumele platite catre actionari in 2017 se va percepe cass? sau fiind dividende distribuite in 2016 intra sub scutirea aferenta anului 2016 si sunt considerate venituri din dividende realizate in 2016.
Specific ca este situatia in care actionarii obtin si alte venituri prin care este permisa scutirea de aplicare a cass asupra dividendelor in 2016.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:38, 26 Octombrie 2016
Cass se percepe pentru anul in care efectiv asociatul le incaseaza.
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea este cum va sti administratia cand le va incasa, avand in vedere ca societatea este obligata ca prin declaratia 205 sa declare dividendele distribuite (nu se face nicaieri diferentiere ca fiind incasate si neincasate).
Multumesc din nou.
Dividendele repartizate in 2016 sunt impozitate prin retinere la sursa cu 5% si se declara in declaratia 100 si plateste pana pe 25 a lunii urmatoare efectuarii platii.. Daca acestea nu au fost platite pana la 31.12.2016, impozitul se declara si se plateste pana pe 25.01.2017 iar dividendele se achita, fara sa se mai retina nimic, atunci cand firma are bani.

Nu se retine niciun CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividend emiliachichisan emiliachichisan Mod de calcul al dividendelor 2015 distribuite în anul 2016.Obligatii fiscale? (vezi toată discuția)
Depunere d205 pentru impozitul pe dividende felisana felisana In luna mai se va aproba distribuirea de dividende catre asociati. Stiu ca impozitul pe dividende se retine si se declara in luna urmatoare platii ... (vezi toată discuția)
Repartizarea dividendelor Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In cazul in care dupa aprobarea repartizarii dividendelor in sedinta AGA de la 31.12.2009,si inreg. contabile aferente inainte si dupa aprobarea ... (vezi toată discuția)