avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit fara achitare amenda de circulatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit fara achitare amenda de circulatie

La organul fiscal nu pot plati impozitul pe 2017 pina nu achit integral o amenda de circulatie din 2012 .Este posibil.Va multumesc.X-(X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 09:59, 4 Aprilie 2017
Da. Este posibil. In acest fel, statul va obliga sa va platiti amenda restanta. ALtfel, ramaneti si cu impozit restant. Toate aduna penalitati.
Mai jos, aveti termenul de prescritie pt amenda.

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale
La amenda am primit somatie in2016 se mai prescria in 5 ani
5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept (cel de executare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)
Neplata impozitului se prescrie in 5-6 ani ? pertud pertud Daca nu platesc un impozit desi sunt somat sa fac, iar fiscul nu isi poate recupera banii , pt. ca lucrez in alta tara ce se intampla ? dupa 5-6 ani se ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)