avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DREPT PROCESUAL PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DREPT PROCESUAL PENAL

Daca persoana vatamata a declarat ca nu doreste sa participe in procesul penal poate sa faca apel?
Cel mai recent răspuns: GabrielaG31 , utilizator 13:50, 4 Aprilie 2017
Apreciez ca poate in conditiile art. 409 lit.1lit. f c.p.p.
ART. 409
Persoanele care pot face apel
(1) Pot face apel:
a) procurorul, referitor la latura penală şi latura civilă;
b) inculpatul, în ceea ce priveşte latura penală şi latura civilă;
#M2
c) partea civilă, în ceea ce priveşte latura penală şi latura civilă, şi partea responsabilă civilmente, în ceea ce priveşte latura civilă, iar referitor la latura penală, în măsura în care soluţia din această latură a influenţat soluţia în latura civilă;
#B
d) persoana vătămată, în ceea ce priveşte latura penală;
#M35
e) martorul, expertul, interpretul şi avocatul, în ceea ce priveşte amenzile judiciare aplicate prin sentinţă, precum şi în ceea ce priveşte cheltuielile judiciare şi indemnizaţiile cuvenite acestora;
#B
f) orice persoană fizică ori juridică ale cărei drepturi legitime au fost vătămate nemijlocit printr-o măsură sau printr-un act al instanţei, în ceea ce priveşte dispoziţiile care au provocat asemenea vătămare.
(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b) - f), apelul poate fi declarat şi de către reprezentantul legal ori de către avocat, iar pentru inculpat, şi de către soţul acestuia.

Pute-ti sa imi sugerati un exemplu in care persoana vatamata ar putea face apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemulțumit de hotărârea judecătorească. cum ar trebui să procedez dacă vreau daune morale de la inculpat? marius15g marius15g Buna ziua ! Sunt nemulțumit de hotărâre judecătorească adusa inculpatului. Eu in calitate de parte vătămată vreau sa ii cer daune morale. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Pot face apel intr-un dosar penal daca nu am fost parte in proces? florecla florecla S-a dat o sentinta intr-un dosar in care eu nu am nici o calitate, desi sunt in mod direct afectat intrucat s-a dispus anularea contractului de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)