avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Este necesar cont in banca pt Pfa si casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Este necesar cont in banca pt Pfa si casa de marcat?

Buna ziua,
Sunt un pfa mic neplatitor de tva si am emis facturi pe care le-am incasat doar prin banca in cont personal.
Este gresit ca am adaugat contul personal? Am pfa din 2013 iar contabilul care m-a ajutat nu mi-a spus atunci nimic despre cont separat pe pfa sau casa de marcat
Respectiv...daca incasez in banca facturile e necesara casa de marcat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 16:37, 23 Mai 2017
Da, cont bancar pe pfa. Doar daca prestati serviciile pe baza de contract de prestari servicii, cu raport de activitate si cu emitere factura si incasare prin banca, nu va trebuie casa de marcat.
Buna ziua.

Sunteti expert contabil sau avocat, in sensul ca ati facut o afirmatie acoperita de lege, si daca da puteti indica temeiul legal pe care ati facut aceste afirmatii?
Nu am gasit nici o sustinere legala pentru ceea ce spuneti mai sus.
Apoi, ce inseamna "raport de activitate" si care este formularul / forma acestuia?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
marijuan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda ... ma gandeam eu.

Am marea rugaminte catre moderatori: cand postati un sfat, fiti siguri ca ceea ce ati scris este corect, altfel induceti lumea in eroare. Pareri bazate pe nimic imi pot da si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un pfa cod caen 8299 infiintat la data de 10.09.2020 paul2020 paul2020 Buna ziua! am un pfa cod caen 8299 infiintat la data de 10.09.2020; intebarile mele sunt urmatoarele: 1 -poate sa presteze servicii de curatenie la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Incasare bani de la persoanele fizice in pfa transilvv transilvv Avand in vedere toata agitatia legata de bonuri si case de marcat... Daca fac contract de prestari servicii cu o persoana fizica iar in contract specific in ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din proiectare si consultanta jadomini jadomini Buna ziua, As dori sa aflu cum pot sa intru in legalitate cu niste venituri pe care le obtin in urma unor activitati de proiectare si consultanta ca inginer ... (vezi toată discuția)