avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie venit din proiectare si consultanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie venit din proiectare si consultanta

Buna ziua,

As dori sa aflu cum pot sa intru in legalitate cu niste venituri pe care le obtin in urma unor activitati de proiectare si consultanta ca inginer mecanic proiectant in timpul liber. Ce documente (declaratii) trebuie sa completez si ce sa completez la activitate in ea/ele?
Multumesc pentru un raspuns cat mai detailat!

Cu stima,
Dan
Cel mai recent răspuns: jadomini , utilizator 23:00, 17 Mai 2017
Trebuie sa va inregistrati ca pfa si apoi depuneti decloaratia 220 la inceput de activitate sau la inceput de an si declaratia 200 anul urmator (pentru situatia financiara a anului precedent). O sa platiti in timpul anului fiscal trimestrial plati anticipate in contul impozitului pe venit si contributiilor sociale la sanatate si pensie (astea calculate fata de venitul estimat declarat in declaratia 220). Apoi anul urmator dupa depunerea declaratiei 200, se fac regularizarile.
Veti lucra cu contracte de prestari servicii semnate cu clientii. Dupa finalizarea lucrarii intocmiti si semnati impreuna cu beneficiarul raport de activitate si factura. Incasarea o faceti prin contul bancar deschis pe pfa sau daca lucrati cu incasarea in numerar, va trebuie casa de marcat si dati bon fiscal, impreuna cu factura.
Buna ziua,

Este vorba de activitate freelancer cu lucru de la distanta fara bani la vedere. Fara PFA, casa de marcat, etc. ci doar cu declaratia 200 nu este suficient?
Multumesc pentru raspuns!

Dan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Declarații ii TVar TVar Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva. Voi avea activitate doar vara. On-line. Ce declarații voi avea de depus ? Unde ? Ce ... (vezi toată discuția)