avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copil major

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: Cat este procentul din venitul net realizat pentru plata pensiei de intretinere pentru un copil major in continuarea studiilor, in situatia in care actuala sotie este somera si are o tumora cerebrala inoperabila, usor evolutiva (ce in mod sigur va necesita tratament de specialitate cu toate cheltuielile ce decurg de aici) ?

Va multumesc,
Marius
Cel mai recent răspuns: menicolae , utilizator 08:28, 6 Aprilie 2017
Procentul maxim este de 25% pentru o persoană în intreţinere. Dacă soţia dvs. nu are, la ora actuală, nici un fel de venit, dânsa este a doua persoană în intreţinere şi în acest caz, procentul maxim este de 16,66% din venitul net.
În întâmpinarea pe care o veţi depune în instanţă, trebuie să arătaţi aspectele mai sus semnalate de dvs., eventual să duceţi şi dovezi cu cheltuielile lunare pentru medicamente necesare tratării soţiei.
Pensia de intretinere este datorata cat timp este mentinuta starea de nevoie, pana cand fiul dumneavoastra implineste varsta de 26 de ani.(plafonul este de 25 %din veniturile nete efective)

Exprimati-va pozitia procesuala prin intampinare, ori la primul termen de judecata.


Instanta de judecata va lua act de pozitia procesuala exprimata de dumneavoastra.


Pensia de intretinere este datorata de la data introducerii actiunii judecatoresti, ori de la data pronuntarii hotararii judecatoresti.


Poprirea asupra veniturilor salariale nu este instutita de catre instanta de judecata, din oficiu , ci poate fi instituita la cererea creditorului, prin executor judecatoresc.


Pensia de intretinere este datorata majorului, cu titlu de exceptie, pentru desavarsirea pregatirii profesionale.


Daca nu este mentinuta starea de nevoie, generala de lipsa veniturilor salariale pe parcursul continuarii studiilor, obligatia legala de intretinere este sistata.



Succes.
Va multumesc pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară dupa 18 ani AlexiaBianca AlexiaBianca Bună ziua! Solicit dreptul la pensie alimentară peste 18 ani cu mențiunea că se continuă studiile (clasa a 12-a și facultate).Doresc să aflu cum aș ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major liligeorgescu67 liligeorgescu67 Am platit pensie alimentara 25% din venitul net pana la majoratul copilului. Acum m-a chemat in judecata pentru continuarea platii, el fiind inca elev. Eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)