avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară dupa 18 ani

Bună ziua!

Solicit dreptul la pensie alimentară peste 18 ani cu mențiunea că se continuă studiile (clasa a 12-a și facultate).Doresc să aflu cum aș putea sa înaintez această acțiune printr-un proces - dacă este cazul (actele necesare pentru această acțiune) aș vrea să aflu dacă pot deschide acțiunea în luna mai 2017, deși împlinesc 18 ani abia în luna august 2017. În plus aș dori să mai aflu până la ce vârstă pot beneficia de acest drept (pensie alimentară) în cazul în care îmi continui studiile și ce condiții trebuie să îndeplinesc? Aș vrea să aflu ce procent al pensiei mi se poate acorda de către instanță și cum aș putea să verific în fiecare lună că pensia mea alimentară este corectă din punct de vedere al salariului real pe care îl primește tatăl meu de la angajatorul său.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
AlexiaBianca, utilizator
Pensia de intretinere este datorata cat timp este mentinuta starea de nevoie, pana cand fiul dumneavoastra implineste varsta de 26 de ani.

Exprimati-va pozitia procesuala prin intampinare, ori la primul termen de judecata.


Instanta de judecata va lua act de pozitia procesuala exprimata de dumneavoastra.


Pensia de intretinere este datorata de la data introducerii actiunii judecatoresti, ori de la data pronuntarii hotararii judecatoresti.


Poprirea asupra veniturilor salariale nu este instutita de catre instanta de judecata, din oficiu , ci poate fi instituita la cererea creditorului, prin executor judecatoresc.


Pensia de intretinere este datorata majorului, cu titlu de exceptie, pentru desavarsirea pregatirii profesionale.


Daca nu este mentinuta starea de nevoie, generala de lipsa veniturilor salariale pe parcursul continuarii studiilor, obligatia legala de intretinere este sistata.



Succes.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major menicolae menicolae Buna ziua, Am si eu o intrebare: Cat este procentul din venitul net realizat pentru plata pensiei de intretinere pentru un copil major in continuarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere studenta speranta100 speranta100 As dori o solutie la urmatoarea problema. Am o fata in varsta de 19 ani care este studenta si deoarece este in custodia mea inca de la varsta de doi ani , ar ... (vezi toată discuția)