avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere spatiu pentru chiosc alimentar in incinta ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere spatiu pentru chiosc alimentar in incinta scolii

Buna ziua. Va retin atentia cu o problema mai complicata la care nu i-am dat inca de cap. Impreuna cu sotul meu si parintii lui, avem o intreprindere familiala. Administrator al firmei si reprezentant in fata autoritatilor a fost socrul meu pana in urma cu 5 luni cand a decedat. Atunci am aflat ca firma trebuie radiata si reinfintata pe numele unui alt asociat- dintre noi 3 care mai suntem.Acest lucru a fost mai greu de infaptuit deoarece a trebuit ca eu, in calitate de nou reprezentant sa fac cursuri de igiena si lucrator comercial si a durat ceva pana s-au organizat cursurile, apoi s-a dat examenul si s-a eliberat diploma.In prezent toate actele sunt depuse pentru infintarea firmei, doar ca ma lovesc de o alta problema.Firma are un sediu social-acasa si un punct de lucru unde de fapt se desfasoara activitatea- un chiosc alimentar in incinta unui liceu.In spatiul de la liceu activam de 20 de ani, cu contract de inchiriere care urmeaza sa fie reinnoit anual. De obicei contractul se incheie de la 1 septembrie anul curent, la 31 august anul viitor. Desi nu activam decat in timpul scolii, platim chirie si pentru cele aproximativ 4 luni de vacanta scolara- cand chioscul este inchis. Anul trecut contractul s-a incheiat doar pana in luna decembrie 2016, urmand sa fie reinnoit de la 1 ianuarie 2017 pe perioada unui an calendaristic, nu an scolar.
Si acum incep problemele. Am depus 2 cereri pana in prezent la directiune si Consiliul de administratie pentru reinnoirea contractului, cereri care ,dupa mai bine de 3 luni nu au primit nici un raspuns. Activam in continuare , doar ca directorul tergiverseaza intocmirea noului contract. Dupa parerea lui pentru spatiul respectiv trebuie organizata licitatie. Acum noi suntem de acord, daca este legal. Dar as vrea sa va intreb, daca directorul unei institutii de stat poate organiza licitatie pentru INCHIRIEREA si nu VINDEREA unui spatiu in respectiva institutie.Din cunostintele pe care le avem nu a mai fost nimeni interesat de locatia respectiva si atunci pentru ce licitatie? Probabil pentru rotunjirea buzunarului " stimabilului"?:P Acum, pana si oficialitatile de la camera de comert au luat legatura cu dansul sa ne faca contractul ca sa poata infiinta firma si autoriza cu un drum si punctul de lucru, moment din care a adoptat alta strategie :ca nu face contractul ca nu avem autorizatii=D> . I-am explicat ca, tocmai pentru autorizatii avem nevoie de contract si............pauza. De asemenea ,avem deja probleme la finante, pentru ca din cauza numeroaselor tergiversari nu am depus inca declaratia estimativa pentru anul 2017 deoarece pe decedat nu se poate , iar pe mine se tot lungeste #-o Mai mult in ultimii 3 ani cerea mereu sa depunem la secretariat acte de firma: autorizatii de functionare, sanitar veterinare, etc. Ce doresc eu sa aflu este:
1. E legal sa organizeze licitatii pentru un bun de stat din postura de director si pentru inchiriere ?
2. E legal sa ni se solicite autorizatii in conditiile in care,nu este un organ de control abilitat?
3.Ce se intampla cu chiria pe lunile ianuarie- aprilie 2017 cand am lucrat dar nu am avut contract? Pe ce baza legala vom plati?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deliastela , utilizator 10:32, 5 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu Mia12 Mia12 Care este procedura legala pentru inchirierea unui spatiu in incinta unuei unitati scolare? Mentionez ca este vorba despre un chiosc alimentar. In ... (vezi toată discuția)
...mai trebuie declarat punct d elucru ? mayer mayer Un srl ( vanzari cu amanuntul) s-a inregistrat la Reg. Com.si pentru comert prin standuri chioscuri si piete ( CAEN 4782). In afara zilelor cand se merge prin ... (vezi toată discuția)
Restituire contravaloare caiet sarcini licitatie publica neorganizata laurarizea laurarizea Mi-ar fi de mare ajutor un punct de vedere asupra urmatoarei spete: SC Administratia Pietelor si Targurilor SA, societate care are drept unic asociat ... (vezi toată discuția)