Buna seara,
Fiica mea de 19 ani este angajata de 3 luni si ceva ca lucrator comercial la un Petshop.
Cand era la casa de marcat a venit un client (de etnie roma) cu o bancnota de 500 lei cu solicitarea de a cumpara ceva mic ce valora in jur de 7 lei.
A solicitat ca restul sa il primeasca in bancnote de 50 lei.
Cand a deschis casa, fiica mea a scos un teanc de banconte de valoare mare pentru ai da restul solicitat.
La un moment dat respectivul a luat teancul de banconte ce se gasea pe tastatura calculatorului si a "palmat"cateva banconte fara ca fiica mea sa isi dea sema si i l-a inapoiat.
La sfasitul zilei de lucru s-a constatat lipsa a 1300 lei (13 milioane lei vechi).
La vizionarea inregistrarilor pe camera s-a observat cu greu furtul. Persoana era un profesionist si doar la filmarea cadru cu cadru se observa cum indoaie din tot teancul cateva bancnote si le trece pe sub restul de banconte facute evantai dintr-o mana in alta si apoi le strecoara in buzunar.
Fiica mea a fost fortata sa semneze o dispozitie de plata prin care ar fi primit personal suma respectiva de la firma. Justificarea lor era ca asta e singura solutie cu care se putea contabiliceste scade suma lipsa.
Firma refuza sa faca plangere la politie pe motiv ca banii furati nu sunt a firmei ci a fiicei mele. Concluzia lor este ca fiica mea trebuie sa faca plangerea
E corect acest lucru? Pierderea trebuie intradevar suportata de fiica mea?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc pentru răspunsul rapid. Va rog sa mă sfatuiti cum sa procedam cu acea dispoziție de plata prin care se atesta ca fiica mea ar fi primit de la firma la care este angajata, suma ce lipsea din casa si care s-a vazut ca a fost sustrasa de clientul respectiv. Din cate cred eu,a fost întocmită ilegal, dar cum o putem anula?
Avand in vedere inregistrarea faptei si dispozitia de plata semnata de catre angajat se poate demonstra foarte usor faptul ca a fost constransa sa semneze.
Daca pe cale amiabila angajatorul nu doreste sa anuleze dispozitia respectiva atunci fiica sa instiinteze angajatorul ca va depune plangere pentru atat pentru furt cat si impotriva angajatorului la ITM pentru fortarea semnarii dispozitiei.
Cei de la ITM nu sunt atat de prosti incat sa creada ca angajatul a fost de acord sa acopere prejudiciul atata timp cat exista inregistrarea furtului.
Numai in cazul in care demonstreaza ca ar fi existat o intelegere prealabila intre angajat si faptuitor in privinta furtului angajatul poate fi obligat sa achite prejudiciul.
Delapidare?
nimar
Un agent de vanzari nu are posibilitatea sa taie chitante pentru a incasa sumele datorate de clientii firmei(politica firmei); el neprimind chitantier.
Lui i ... (vezi toată discuția)