avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna intr-o gradinita privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna intr-o gradinita privata

Buna ziua,
Sunt intr o situatie complicata pentru mine, asa ca apelez la sfaturile dvs.
Lucrez la o gradinita privata, unde ni s a spus de la inceput ca nu avem CO, pentru ca avem vacantele anuale. Ok, toate bune. Sunt la un curs in strainatate, platit de gradinita, care dureaza pana dupa Paste. Ma intorc in tara pe 18.04. Vacanta gradinitei este de pe 12-18.04, asa ca eu nu beneficiez de "concediul" acesta. Am solicitat gradinitei sa mi acorde liber in saptamana 18- 21.04 si am fost refuzata, pe motiv ca nu pot beneficia de CO si oricum am lipsit prea mult. Exista vrun art. De lege care sa mi permita aceste zile libere??? Cursul este intensiv, 8h/zi, plus acasa de facut eseuri. Sunt plecata de 5 saptamani. Nu i ca si cum stau si ma odihnesc. Plus ca nici vacanta din vara nu o prind, pentru ca voi fi tot plecata, la urmatorul modul.
Astept cu interes raspunsurile dvs, penteu a stii cum sa expun problema mai departe angajatorilor.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 25 Mai 2023
Angajatul are dreptul la minim 20 zile lucratoare de concediu de odihna anual.

Angajatorul poate sa refuze cererea de concediu pentru o anumita perioada in cazul unor interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă, dar fara a restrictiona dreptul angajatului la cele minim 20 zile de concediu de odihna anual, concediul neefectuat urmand a fi reprogramat.

Personalul din invatamant are dreptul la un concediu anual cu plata, in perioada vacantelor scolare, cu o durata de 62 de zile lucratoare. In unele cazuri, conducerea unitatii de invatamant poate intrerupe concediul legal, persoanele in cauza urmand a fi remunerate pentru munca depusa.

Codul Muncii
Art. 149
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Buna ziua .Am o întrebare dacă poate cineva sa îmi răspundă.Sunt in perioada de proba la o grădiniță privată de 3 săptămâni și nu mi-a făcut contract,după cât timp o sa îmi facă contract de munca legal ?Nu sunt sigura daca sa mai vin sau nu . Mulțumesc pt eventualele răspunsuri .
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna alexandra910523 alexandra910523 M-am angajat in octombrie 2015 la o gradinita si concediul de odihna mi-a fost impus de angajator in perioada sarbatorilor de Craciun cand gradinita a fost ... (vezi toată discuția)
Zile concediu serviciu dragu_stelian dragu_stelian Buna ziua! Am o intrebare legata de locul de munca. Am plecat prin demisie de la vechiul loc de munca la un nou loc de munca. Patronii de la noul loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)