Buna ziua,
Va rog sa imi dati cateva sfaturi(sugestii) cu privire la ce as putea face in aceasta situatie.
Am lucrat pentru o compania nou infiintata cu un contract de munca pe o perioada determinata de 3 luni (asa s-au facut toate contractele de munca pentru toti cei 30 de angajati).
Cand s-au apropiat cele trei luni de final, au aparut intre actionari neintelegeri care au dus la blocarea activitatii companiei si implicit contractele noastre de munca nu au mai fost continuate. Nu ni s-a adus la cunostinta decat verbal faptul ca nu vor mai fi prelungite contractele.
Drepturile salariale pentru ultima luna nu ni s-au dat pe motiv ca nu ar exista bani in cont.
Compania este S.A.
Ce trebuie facut pentru recuperarea drepturilor salariale si ce sanse sunt de a obtine daune morale?
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.
Nick
In ceea ce priveste recuperarea drepturilor salariale, nu aveti alta varianta decat sa ii dati in judecata. Cat priveste obtinerea de daune morale, trebuie sa probati acele daune. Slabe sanse sa obtineti ceva.
Puteti face plangere la ITM pentru neplata drepturilor salariale. Daca firma chiar nu are bani (poate) puteti cere deschiderea procedurii de lichidare si puteti sa va inscrieti in tabela creditorilor.
Mi se pare putin ciudat, ca au fost angajate 30 de persoane cu contract de munca pe perioada determinata ... Poate ca ar trebui sa mentionati si acest fapt, cand faceti plangerea la ITM.
Actionarii au antecedente de acest gen. Am gasit pe internet un denunt al unui fost angajat al unei companii apartinand acelorasi actionari plangandu-se de lucruri asemanatoare.
Parerea mea este ca firma a fost facuta doar pentru contractarea unui imprumut. deci angajatii au fost niste unelte .....
Din moment ce sclavia a fost pusa in afara legalitatii de mult, angajatii sunt persoane cu capacitate de folosinta, deci ei NU SUNT unelte (pararea actionarilor despre acest subiect nu are nici o relevanta).
Va propun sa faceti plangerea la ITM si sa le actionati in judecata.