avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict angajator angajat-posibil penal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict angajator angajat-posibil penal?

Salut ,avem urmatorul caz: un s.r.l angajaza cu c.i.m. o persoana ,persoana nu semneaza c.i.m .acesta fiind semnat de catre angajator si depus la i.t.m. ,angajatul lucreaza timp de 90 zile ,nu este platit si solicita plata salariului ,afla ca s-au intocmit state de plata si s-au calculat obligatii fiscale pentru 1/5 din salariul initial .Intrebarile sunt :ce optiuni are angajatul pentru a-si recupera banii , in ce mod poate inceta raporturile de munca,este de natura penala fapta angajatorului,se pot solicita daune morale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 13 Septembrie 2011
Din moment ce nu a semnat CIM angajatul,inseamna ca nu a fost de acord cu drepturile si obligatiile impuse de firma..dar..
ma intreb de ce a lucrat angajatul 90de zile?daca nu a fost platit?de ce a asteptat atit?
Pentru recuperarea banilor, puteti face o sesizare la ITM sau actiune in instanta la Tribunalul muncii.
Relatiile contractuale le puteti intrerupe cu o demisie in baza art. 81 alin. (8) codul muncii, fara a-i acorda angajatorului preaviz.
In legatura cu daunele morale, este mai greu, pentru ca trebuie s-o dovediti.
da..
se poate..ce spune colegu l@ procmarci
Dar pun iar intrebarea, cum s-a inregistrat la ITM contractul fara semnatura angajatului?
e posibil?
Am mentionat "a fost semnat de angajator in locul angajatului" aici zic eu ca i de natura penala fapta....
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
dan_sur_cr, utilizator
Aveti dreptate, este de natura penala. Am avut un caz asemanator dar nu s-a mai ajuns prea departe intrucat angajatorul pus in fata amenintarii cu plangere penala a pltit tot ce datora.
Incercati sa faceti asa discutia daca nu merge faceti plangere la ITM si actiune in instanta exact cum v-a spus si colegul @procmarci.

Alte discuții în legătură

Semnatura falsa pe contrac de munca erinfx erinfx lucrez intr-o scoala privata din octombrie.am fost anuntata ca pe baza actelor aduse de mine, mi-a fost inregistrata cartea de munca...numai ca... cu o mica ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat mircea_g21 mircea_g21 Am lucrat la o firma o perioada de timp cu contractul de munca neinregistrat. Pe toata aceasta perioada am fost asigurat ca acel contract de munca a fost ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca ulterior inregistrarii la itm Alina Pene Alina Pene Stie cineva care-i sanctiunea in cazul modificarii datei de angajare intr-un contract individual de munca, ulterior semnarii si inregistrarii contractului la ... (vezi toată discuția)