avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnatura falsa pe contrac de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnatura falsa pe contrac de munca

lucrez intr-o scoala privata din octombrie.am fost anuntata ca pe baza actelor aduse de mine, mi-a fost inregistrata cartea de munca...numai ca... cu o mica intarziere(decembrie).Luna aceasta am avut nevoie de copie si am constatat ca a fost inregistrata in februarie.am cerut sa imi fie trecute retroactiv si celelalte luni dar mi-au spus ca nu se mai poate,asa ceva e imposibil,itm-ul nu accepta.vreau sa precizez ca eu nu am o copie a contractului de munca si nici nu am semnat contractul,contabila rezolva treburile astea singura se pare.nu sunt singura in situatia asta.
intrebarea mea este:se mai pot trece lunile lipsa sau ma mint?de frica unor amenzi?in cazul in care fac o reclamatie si spun ca nu este semnatura mea pe contractul de munca inregistrat ce urmeaza...ce repercursiuni sunt pentru mine si mai ales pt firma?nu as vrea sa las lucrurile asa...deja am fost suficient pacalite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 17 Aprilie 2009
Pentru a va inregistra c.i.m. din urma, angajatorul este pasibil de a primi o sanctiune prevazuta de legislatia in vigoare. De aceea, sustin ca nu se poate face asa ceva.
Depuneti la ITM o sesizare in acest sens.

Pentru falsificarea semnaturii puteti depune o plangere penala.
Am o situatie aproape identica, din 2004. Problema mea este ca am semnat EU un CIM dar la ITMB, a fost depus altul cu o semnatura falsa. Povestea e mai lunga si complicata. Am facut reclamatie la ITM, raspunsul lor a fost de 2 pagini, au constatat o groaza de legi incalcate, Concluzia lor : da-i in judecata, si-atat !!!
Am facut plangere penala, anul trecut, s-a dat IUP, dosarul e de doua laturi de palma. Am fost chemata sa dau specimen de semnatura, ptr. expertiza grafologica. Si acum astept..........! Intre timp se prescrie fapta, si GATA.
Unii angajatori se sperie de control, reclamatii, plangere penala. A mea , o doare la Basca ! Daca vorbesti cu ei, ori remediaza intr-un fel problema, ori te da afara. Avem drepturi, dar cine le ia in seama?
Succes !:wave:
super...ma gandeam eu ca nu e chiar asa simplu,si imi pusesem si eu problema ca ma vor da afara.singura mea varianta e sa obtin cat mai mult prin vorba cu ei ca se pare ca legile sunt doar de forma.ei fac tot ce vor.
Inspectorii ITM nu au cum sa stabileasca daca faptele savarsite de catre angajator sunt sau nu de natura penala ... intr-adevar, ei pot sa constate neregulile savarsite de catre angajtor in ceea ce priveste relatiile de munca sau sanatatea si securitatea in munca.
Numai instanta de judecata ori organele de cercetare penala poate stabili daca acea semnatura este veridica sau falsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals ? Daniel Velicu Daniel Velicu Buna ziua as dori si eu o lamurire intr-un litigiu de munca : Prietena mea a fost data afara fara preaviz si iau fost date niste hartii tipizate dar ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)