avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire drepturi salariale - terț poprit
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire drepturi salariale - terț poprit

Bună ziua.
Art. 781, al. 5, lit c din NCPC spune că nu sunt supuse popririi sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

În calitate de terț poprit am invocat acest articol executorului judecătoresc, care spune că nu mi se aplică mie, societate angajatoare a debitorului, terț poprit în speță, ci acest articol este aplicabil doar băncilor.

Eu totuși am dubii că nu pot aplica articolul de mai sus!?
S-a mai confruntat cineva cu situații asemănătoare?
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2017
consultnet, utilizator
Cel mai recent răspuns: consultnet , utilizator 11:54, 6 Aprilie 2017
Unde legea nu distinge, nici noi nu putem distinge.Asa ne spune un principiu de drept pe care ar trebui sa il cunoasca si d-nul executor.

Articolul citat este unanim valabil. Adresati o adresa scrisa executorului in acest sens.
Am înțeles.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii ... CristinaRaduCHP CristinaRaduCHP Buna seara, Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii dintr-un cont poprit de anaf/executori si am primit raspunsul de mai jos: In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Explicatii art 781 alin (5) lit.c din codul de procedura civila bozatanta bozatanta Buna ziua! Explicati-mi va rog acest articol redat mai jos! SECŢIUNEA 3: Poprirea Art. 781: Obiectul popririi (5)Nu sunt supuse executării silite prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita, poprire in primele 3 luni Yellow Yellow Legat de o executare silita, am vazut ca atunci cand se pune poprire pe salariu, exista un termen de 3 luni in care nu e voie sa iei bani din salariu, cu ... (vezi toată discuția)