avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

EXECUTARE SILITA

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si in acelasi timp o nelamurire: In anul 2006 luna iunie, am facut o descoperire de card de 3 salarii. Eu nu am platit nici o rata.In anul 2015 am primit somatii de la o firma de recuparari,dar care la fel nu s-a platit nimic.Acum cateva zile am aflat ca voi fi executat silit pt suma de 5000 lei.
Nelamurirea mea este: din 2006 si pana in prezent sunt 11 ani,oare datoria nu s-a prescris? Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 14:44, 6 Aprilie 2017
Buna ziua,

Conform Codului civil in vigoare, prescriptia nu mai este de ordine publica. Adica trebuie invocata de cel in favoarea caruia a curs. Probabil instanta care a admis executarea nu a verificat cand s-a implinit prescriptia ca sa o invoce din oficiu conform vechiului cod. Faceti contestatie la executare. Apelati la un avocat daca nu va descurcati.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita de la executor judecatoresc ! simona_elena simona_elena In 2007 am contractat un card de credit in valoare de 30 de milioane(vechi) de la BancPost. Datorita pierderii locului de munca nu am mai putut plati rata si ... (vezi toată discuția)
Restanta bancara CristianMBarbu CristianMBarbu Buna seara! Daca ma puteti ajuta cu cateva informatii referitoare la o restanta bancara din 2013 Este vorba de o descoperire de card facuta in 2008, in anul ... (vezi toată discuția)