avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mi sa insurat sotul!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mi sa insurat sotul!!!

Buna ziua! Probabil titlul vi se pare ciudat dar chiar asa este, sotul meu s-a "insurat", desii inca nu este divortat de mine. Nu stiu daca a facut cununie legala insa stiu ca a facut cununie religioasa in biserica apostolica unde chiar tatal lui este pastor. As vrea sa stiu daca ceea ce al a facut se considera infractiune si daca as putea folosi acest lucru impotriva lui la divortul pe care am de gand sa il inaintez in mai. Acest divort va si o surpriza pentru noii lui socri care nu stiu ca el este insurat si ca are chiar si un copil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
E normal sa divortati si acea asa zisa cununie religioasa este un motiv de divort nu o incalcare a legii.
Doar daca se casatorea civil era vorba de bigamie.
Corect! Nu stiu cum stau lucrurile la bisercica apostolica, la cea ortodoxa insa, preotul are obligatia de a oficia casatoria DOAR daca are un certificat de casatorie. Prin urmare, daca lucrurile stau la fel si in biserica apostolica, tot ce puteti face este sa reclamati pastorul pe cale ierarhica. Aceasta insa nu reprezinta o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma cunun religios cu un musulman mihaelanacu mihaelanacu as dori si eu sa ma cunun religios an biserica ortodoxa dar preutul nu vrea pentru ca sotul meu este musulman.noi ne antelegem foarte bine avem si o fetita ... (vezi toată discuția)
Copilul nascut inafara casatoriei poate avea numele tatalui? Pop Cristina Pop Cristina am cautat de vreo ora pe internet, raspunsul a doua intrebari si nu am gasit. m-am logat pe avocatnet..poate imi raspunde cineva. nu stiu daca am nimerit ... (vezi toată discuția)
Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)