avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce cale de atac exista impotriva unei incheieri penale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce cale de atac exista impotriva unei incheieri penale eronata data de judecatorul de camera preliminara?

Speta de fata nu este reala, e doar un caz ca exemplu.

Un hot patrunde in casa mea si imi fura cateva lucruri. Procurorii dispun neinceperea urmaririi penale, prin motivatia in ordonanta, ca lucrurile furate de hot au fost lucruri mici de valoare si mi-au fost inapoiate.
Mie personal nu imi convine ce au motivat in ordonanta procurorii, asa ca fac plangere la judecatorul de camera preliminara, plangere pentru infractiunea de violare de domiciliu (art. 224 cp) si infractiunea de furt calificat (art. 228-229 cp).
Judecatorul de camera preliminara, imi admite plangerea, desfinteaza ordonantele procurorilor, si trimite cauza la parchet pentru inceperea urm. penale fata de hot pentru infractiunea de furt (art. 228-229 cp).

Ce cale de atac exista la hotararea judecatorului de camera preliminara care nu a dispus inceperea u.p. si pentru infractiunea de violare de domiciliu, fapta prev. si pedepsita de art. 224 cp?

Alte discuții în legătură

Incadrare corecta a infractiunilor Just-drept Just-drept O persoana a intrat intr-un imobil si a furat. A fost prins, judecatorul de camera preliminara a dispus inceperea urmaririi penale pentru furt calificat. ... (vezi toată discuția)
Incheiere sau sentinta Just-drept Just-drept Hotararea data de judecatorul de camera preliminara in baza art. 341, alin. 6 - Cod Pr. pen. este Incheiere penala sau Sentinta penala? (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)