O persoana a intrat intr-un imobil si a furat. A fost prins, judecatorul de camera preliminara a dispus inceperea urmaririi penale pentru furt calificat.
Dosarul se afla la parchet in lucru conform hotararii data de judecator in vederea urmaririi penale pentru furt (art. 228, 229 cp)
Ciudat e faptul ca desi organele judiciare erau obligati sa incadreze corect infractiunile savarsite de hot, organelor judiciare le-a scapat sa incadreze fapta si la infractiunea de violare de domiciliu (art. 224 cp)
Dosarul fiind la parchet in lucru, pentru urmarire penala - FURT, ce poate sa faca persoana vatamata de a solicita inceperea urmaririi penale si pentru infractiunea de violare de domiciliu?
Contestatie la instanta? Cerere la parchet?
Se retine Art. 229 alin.2 lit. b(prin violare de domiciliu sau sediu profesional). Infractiunea de violare de domiciliu este absorbita in infractiunea de furt calificat.
Nu inteleg in ce conditii a ajuns dosarul la judecatorul de camera preliminara, se dispuse clasarea si s-a facut plangere?a desfiintat solutia de RUP?
Am inteles, nu mai e nevoie de art. 224 CP fiindca este deja in art. 229 al. 2. lit. b CP.
Dosarul a ajuns la judecator camera preliminara (art. 339-340 cpp), s-a desfintat ordonanta, s-a trimis dosarul la parchet doar pentru furt (228-229),
Acum e in lucru la parchet.
Si, fiindca tot am adus in discutie acest subiect, ce s-ar putea face in cazul in care gasesc o eroare de incadrare a infractiuniilor? Cum se procedeaza, si ce trebuie facut pentru o indreptare?
(Solicit raspuns pentru a imi imbunatati cunostintele si spre a imi fi de folos pe parcurs).