avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta clasare

Buna seara ,

In urma cu aproximativ 2 ani firma unde lucram si pe care o reprezentam in acel judet , [ A ] a decis sa inceteze colaborarea cu firma [ B ] . Au venit persoane din sediul central si ne-am mutat “jucariile” in alt spatiu .

Dupa aproximativ 1 luna firma am fost sunat de la politie ca firma B a raportat furt cu intrare prin efractie samd . Pe langa diverse bunuri si o suma mare de bani .

A urmat o un intreg circ cu drumuri la politie , martori samd .

Zilele trecute am primit acasa un plic cu urmatoarele:

Pagina 1.

Comunicare
In conformitate cu prevederile art 316 cpp, respectiv art 318 alin 7 cpp va comunicam in copie solutia dispusa in dosarul XXXX.
Impotriva solutiei puteti formula plangere conform art 339 al 4 Cpp in termen de 20 zile de la comunicare.

Pagina 2 .

Ordonanta de clasare .

Procuror x de la parchetul x examinand dosarul privind suspectul x cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat prev de art. 228 al. 1 CP si art 229 al .1 lit. b d al.2 lit. b CP
Constat

[ se descrie fapta ]
Prin cercetarile efectuate de catre organelle de politie nu au putut fi produse suficiente probe din care sa rezulte ca suspectul a savarsit infractiunea de furt calificat mentionata anterior , in cauza fiind aplicabil principiul de drept “ in dubio pro reo” .
Avand in vedere ca in urma probelor administrate in cauza se constata incidenta prev. art. 16 al. 1 lit. C cpp, respective nu exista suficiente probe din care sa rezulte cu certitudine ca suspectul a savarsit infractiunea de furt calificat pentru care au fost cercetati in acest dosar .

Vazand si prev art. 315 al.1 lit. b Cpp
In temeiul art. 314 ,al. 1 ,lit. a ,cpp raportat la art. 16 al. 1 lit. c , cpp , art 63, al.1 cpp raportat la art 46 cpp
Dispun:
1. Clasarea cauzei avand ca obiect infractiunile prev de art. 228 al.1 CP , art 229 al.1 lit. b d , al.2 li. B CP , fata de suspectul x .
2. Disjungerea cauzei privind infractiunile infractiunile prev de art. 228 al.1 CP , art 229 al.1 lit. b d , al.2 li. B CP , si trimiterea la Politia x in vederea continuarii cercetarilor.
Copii de la filele 5-85 dosar impreuna cu prezenta ordonanta se vor trimite la Politia x in vederea continuarii urmaririi penale.

1. Mai concret , ce inseamna pentru mine aceasta ordonanta de clasare ?
2. Plangere impotriva solutiei poate formula doar partea vatamata sau si sectia de politie ?
3. Eu , fiind nevinovat am motive sa formulez plangere impotriva solutiei ?
4. Avocatul mi-a spus ca plangerea a fost facuta ca fiind necunoscut autorul faptei si pe camerele din zona , partea vatamata m-a recunoscut pe mine ( desi cunostea toate cele 8-10 persoane din firma ) insa ele nu au fost audiate . Pe ce criteriu am fost acuzat eu ?

Multumesc.

ps: am fost asistat de avocatul firmei insa dat fiind faptul ca mi-am dat demisia desi ei au vrut sa raman in firma , nu prea vreau sa ma asiste si daca se va ajunge la ceva mai grav imi voi angaja eu un aparator.
Cel mai recent răspuns: utilizator1c , utilizator 21:04, 1 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns si as mai dori sa stiu , pe baza acestei ordonante ma pot adresa in civil pentru daune morale intrucat am fost afectat grav de aceste acuzatii nefondate sau trebuie sa astept finalizarea cazului .

Cat despre cercetarile viitoare nu prea au ce sa cerceteze intrucat aceasta intrare prin efractie urmata de furt , nu a existat . Partea vatamata nu desfasura nici o activitate in acel loc si el intra in acel birou 10-20 minute de 2-3 ori pe luna in calitate de asociat al nostru , mai mult de 15 persoane pot confirma ca in acea incapere eu imi desfasuram activitatea zilnic .
Cred ca politia nu a desfasurat ancheta corect intrucat din 15 persoane ce sustineau ca am avut acces la birou , a luat declaratie doar la doua . ( una din ele fiind chemata ca martor si din partea vatamata .
Plus ca la cererea avocatului meu , organele juriciare au refuzat sa dispuna efectuarea unui test poligraf ambelor parti . Chiar daca nu era considerat dovada , doar ca punct de reper .
( Cred ca din cauza faptului ca partea vatamata locuieste in casa inchiriata de la un coleg al anchetatorilor si mai are inchiriat un spatiu comercial tot de la el .
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu pot afla daca s-a facut plangere in termenul de 20 zile ?
Un mic update:
Acum am aflat ca partea vatamata [ un SRL ] , incepand din 2013 creditorii au cerut insolventa sa, iar in 06.112015 tribunalul a decis dizolvarea si radierea sa din registrul comertului. Deci partea vatamata nu mai exista , poate influenta cumva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare corecta a infractiunilor Just-drept Just-drept O persoana a intrat intr-un imobil si a furat. A fost prins, judecatorul de camera preliminara a dispus inceperea urmaririi penale pentru furt calificat. ... (vezi toată discuția)
Ce cale de atac exista impotriva unei incheieri penale eronata data de judecatorul de camera preliminara? _Alin_ _Alin_ Speta de fata nu este reala, e doar un caz ca exemplu. Un hot patrunde in casa mea si imi fura cateva lucruri. Procurorii dispun neinceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Furt calificat iftodinicoleta iftodinicoleta La furtul calificat, prin efracție, se absoarbe violarea de domiciliu, dar la art.229, alin.2 NCP este o altă agravantă de violare de domiciliu sau sediu ... (vezi toată discuția)