Buna seara ,
In urma cu aproximativ 2 ani firma unde lucram si pe care o reprezentam in acel judet , [ A ] a decis sa inceteze colaborarea cu firma [ B ] . Au venit persoane din sediul central si ne-am mutat “jucariile” in alt spatiu .
Dupa aproximativ 1 luna firma am fost sunat de la politie ca firma B a raportat furt cu intrare prin efractie samd . Pe langa diverse bunuri si o suma mare de bani .
A urmat o un intreg circ cu drumuri la politie , martori samd .
Zilele trecute am primit acasa un plic cu urmatoarele:
Pagina 1.
Comunicare
In conformitate cu prevederile art 316 cpp, respectiv art 318 alin 7 cpp va comunicam in copie solutia dispusa in dosarul XXXX.
Impotriva solutiei puteti formula plangere conform art 339 al 4 Cpp in termen de 20 zile de la comunicare.
Pagina 2 .
Ordonanta de clasare .
Procuror x de la parchetul x examinand dosarul privind suspectul x cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat prev de art. 228 al. 1 CP si art 229 al .1 lit. b d al.2 lit. b CP
Constat
[ se descrie fapta ]
Prin cercetarile efectuate de catre organelle de politie nu au putut fi produse suficiente probe din care sa rezulte ca suspectul a savarsit infractiunea de furt calificat mentionata anterior , in cauza fiind aplicabil principiul de drept “ in dubio pro reo” .
Avand in vedere ca in urma probelor administrate in cauza se constata incidenta prev. art. 16 al. 1 lit. C cpp, respective nu exista suficiente probe din care sa rezulte cu certitudine ca suspectul a savarsit infractiunea de furt calificat pentru care au fost cercetati in acest dosar .
Vazand si prev art. 315 al.1 lit. b Cpp
In temeiul art. 314 ,al. 1 ,lit. a ,cpp raportat la art. 16 al. 1 lit. c , cpp , art 63, al.1 cpp raportat la art 46 cpp
Dispun:
1. Clasarea cauzei avand ca obiect infractiunile prev de art. 228 al.1 CP , art 229 al.1 lit. b d , al.2 li. B CP , fata de suspectul x .
2. Disjungerea cauzei privind infractiunile infractiunile prev de art. 228 al.1 CP , art 229 al.1 lit. b d , al.2 li. B CP , si trimiterea la Politia x in vederea continuarii cercetarilor.
Copii de la filele 5-85 dosar impreuna cu prezenta ordonanta se vor trimite la Politia x in vederea continuarii urmaririi penale.
1. Mai concret , ce inseamna pentru mine aceasta ordonanta de clasare ?
2. Plangere impotriva solutiei poate formula doar partea vatamata sau si sectia de politie ?
3. Eu , fiind nevinovat am motive sa formulez plangere impotriva solutiei ?
4. Avocatul mi-a spus ca plangerea a fost facuta ca fiind necunoscut autorul faptei si pe camerele din zona , partea vatamata m-a recunoscut pe mine ( desi cunostea toate cele 8-10 persoane din firma ) insa ele nu au fost audiate . Pe ce criteriu am fost acuzat eu ?
Multumesc.
ps: am fost asistat de avocatul firmei insa dat fiind faptul ca mi-am dat demisia desi ei au vrut sa raman in firma , nu prea vreau sa ma asiste si daca se va ajunge la ceva mai grav imi voi angaja eu un aparator.
Cel mai recent răspuns:
utilizator1c , utilizator
21:04, 1 Decembrie 2015