avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa nu mai efectuez CO?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa nu mai efectuez CO?

buna ziua
sunt un client fidel al acestiui forum ,nu am fost dezamagit niciodata de aceea va multumesc pentru atentie si promptitudine.
Deci intrebarea mea este urmatoarea:
-poti sa fi taiat de la prima daca ai fost in concediu de odihna sau medical?Am sa prezint succint doua spete reale !
Functionar public in cadrul Politiei Comunitare....,la sfarsitul anului se fac optiunile pt perioadele efectuarii CO legal.OK, sunt aprobate ,nimic rau pana aici,dar anul acesta dupa efectuarea celor 28 de zile de CO efectuate si alea impartite in doua (15 zile la sfarsitul lunii iunie si 15 la inceputul lui iulie),asa sa putut ,sa aprobat ,nu au fost discutii k nu ar fi suficient personal in acea perioada.
Atat inainte de CO cat si dupa efectuarea acestuia am fost in mai multe misiuni ordonate cu rezultate recunoscute ca f bune La finele lui august sa fakut o premiere.Eu am fost sarit,motivul fiind k am fost in CO (!!!!)desi eram pe tabelul de premiere trecut de sefu meu.
Ce sa mai inteleg?Pana in CO am fost f bun apoi nu mai sunt,repet a fost un CO legal aprobat de conducere.Legal nu pot sa nu imi iau CO k nu se plateste de pe un an pe altul.Cum sa procedez....???? numi mai iau CO?
O situatie similara sa intamplat si pentru perioada de concediu medical cu spitalizare,de parka ar vrea sa fie cineva bolnav ,sa stea prin spitale!!!!!
Va multumesc anticipat pt rabdare ..pote ma luminati dvs k eu nu mai inteleg nimik:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 17 Septembrie 2009
Stimate domn,
am inteles ca ati fost in concediu 15 zile la sfarsitul lunii Iunie si 15 zile la inceputul lunii Iulie. Acea prima, care s-a acordat la sfarsitul lui August pentru ce perioada s-a acordat? Pentru activitatea desfasurata de-a lungul anului? Pentru activitatea desfasurata in luna August?
Se intampla si la noi sa se acorde prime intr-o anumita luna si daca cineva este in CO sau in concediu medical sa nu primeasca, pentru ca nu apare pe pontaj. Pentru ce sa primeasca prima?
Depinde pentru ce perioada s-a dat prima respectiva.
In legatura cu intrebarea D-voastra daca puteti sa nu efectuati concediul de odihna, raspunsul este NU.
Art. 141 (3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
Nu am inteles daca prima care s-a dat a fost o prima lunara sau anuala.
Daca prima a fost lunara, ptr luna in care ati fost in CO nu puteti s-o primiti.
Daca a fost anuala.... se pare ca in cazul dvs s-a produs o "saritura peste obstacole". De ce nu intrebati seful direct despre ce este vorba?

In cazul concediului medical sunt institutii care nu acorda prima salariatului care a fost in concediu medical in anul de referinta. Sau o acorda proportional.

Nu spun ca este legala chestia asta, spun doar ca se practica. Si asta ptr ca sunt salriati abonati la concedii medicale (nu spun ca este si cazul dvs, dar stiti sigur despre ce vorbesc). Si atunci, angajatorul nu-i poate recompensa ptr o activitate pe care nu au desfasurat-o.

Ptr ca o prima reprezinta o modalitate de recunoastere si recompensare a eforturilor si a rezultatelor muncii salariatului.
1. Modul de acordare a primelor este stipulat in Regulamentu intern al unitatii.
2. De regula, prima se acorda pentru rezultate exceptionale obtinute de salariat intr-o anumita perioada de timp. daca in aceasta perioada ati fost in CO sau in medical, este posibil sa nu luati prima deoarece nu ati desfasurat activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in caz de cim determinat mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana s-a angajat in luna noiembrie anul 2009 cu contract pe perioada determinata de 3 luni si de atunci i ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna/medical sircuanda sircuanda buna ziua, am o mare nelamurire si nu reusesc sa gasesc nicaieri informatiile de care am nevoie. sunt insarcinata in 20 de saptamani, intru in prenatal intre ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmen bisioc carmen bisioc Buna ziua! Am doua intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti: 1-O persoana care s-a aflat in concediu medical timp de 6 luni poate la intoarcerea din CM ... (vezi toată discuția)