avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de odihna/medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de odihna/medical

buna ziua, am o mare nelamurire si nu reusesc sa gasesc nicaieri informatiile de care am nevoie.
sunt insarcinata in 20 de saptamani, intru in prenatal intre 15-20 august, insa de la 1 august firma la care lucrez doreste sa ne bage in concediul de odihna pe toti angajatii deoarece se renoveaza sediul; insa, eu nu cred ca mai beneficiez de atatea zile de CO (cat sa acopar intervalul 1 - 15) deoarece mi-am luat deja anul acesta 7 zile de CO.
1. la cate zile de CO mai am dreptul, avand in vedere ca intru in prenatal, deci nu inchei anul calendaristic activand la locul de munca (precizez ca sunt angajata pe per nedeterminata);
2. in caz de nevoie sa "umplu" perioada de la 1 pana la prenatal, 15-20 , pot completa intr-un fel cu concediul medical, si daca da cand e indicat sa il iau (inainte de CO, in interior sau dupa) ?va multumesc, sper ca am reusit sa ma fac inteleasa!!!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 00:11, 1 Iunie 2013
De obicei, in CCM se prevede ceva de genul:

Salariatii care au fost în incapacitate temporară de muncă întregul an calendaristic, precum si salariatele care au fost în concediu plătit pentru sarcină si lehuzie si în continuare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vârstei de 2 ani precum si salariatele care au fost în concediu plătit pentru îngrijirea copilului handicapat, nu au dreptul la concediu de odihnă pe acel an.
In cazul în care perioadele prevăzute la alineatul precedent au fost de 12 luni sau mai mari si s-au întins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activitătii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au intervenit situatiile respective.


Verificati CCM pe unitate daca are astfel de prevederi.

Pe de alta parte, concediul medical nu mai diminueaza durata concediului de odihna.

Cititi aici de ce:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna 2 divele divele Daca salariata care revine din concediu crestere 2 copii, si-a efectuat concediul de odihna, integral, in anul in care a ramas in CCC, poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la c.o.in ce situatii?? 4354 4354 Buna seara!va rog mult sa ma lamuriti daca se poate cit de urgent intr-o situatie: -am fost in ccc pina in 20 iunie cind miam inceput munca,am lucrat 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic Anasia Anasia Buna ziua! Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu ... (vezi toată discuția)