avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna 2

Daca salariata care revine din concediu crestere 2 copii, si-a efectuat concediul de odihna, integral, in anul in care a ramas in CCC, poate sa beneficieze de c.od. in 2012 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 14 Mai 2012
Dupa prevederile din codul muncii, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Calculati cate zile de CO i s-ar fi cuvenit pe lunile lucrate inainte de intrarea in CCC si acum, dupa revenirea din CCC, pana la sfarsitul anului. Ii acordati doar diferenta, daca exista (suma lunilor ar putea fi mai mare de 12 luni).

Daca nu aveti aceste cazuri prevazute in CCM sau regulamentul intern, ar fi bine sa le prevedeti pentru viitor.
Pot sa va dau un model de articol:
"Salariaţii care au fost în incapacitate temporară de muncă întregul an calendaristic, precum şi salariatele care au fost în concediu plătit pentru sarcină şi lehuzie şi în continuare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, precum şi salariatele care au fost în concediu plătit pentru îngrijirea copilului handicapat, nu au dreptul la concediu de odihnă pe acel an. În cazul în care perioadele prevăzute la alineatul precedent au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au întins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reînceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care au intervenit situaţiile respective."
Are dreptul la CO in 2012 proportional cu perioada lucrata ... de unde ati dedus ca se compeneseaza zilele de CO efectuate in plus inainte de CCC cu zilele de CO aferente perioadei lucrate in 2012?

Din cate stiu , se recupereaza doar cota-parte din indemnizatia aferenta zilelor de CO efectuate in plus ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna magda76 magda76 Buna ziua.Am si eu o problema pentru solutionarea careia am nevoie de sfatul dumneavoastra.Am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la inceputul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna... MARA MALINA MARA MALINA Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna/medical sircuanda sircuanda buna ziua, am o mare nelamurire si nu reusesc sa gasesc nicaieri informatiile de care am nevoie. sunt insarcinata in 20 de saptamani, intru in prenatal intre ... (vezi toată discuția)