avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arenda

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajute cineva
In contractul de arenda pentru teren agricol, s-a prevazut clauza prin care in caz de deces a arendatorului mostenitorii sunt obligati sa continue arendarea.
Intrebare 1 : Sunt obligati mostenitorii sa continue arendarea?
Intrebare 2 : Daca nu sunt de acord, atunci contractul inceteaza?

cu stima,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:37, 7 Aprilie 2017
Este o clauza abuziva, nimeni nu este obligat sa incheie un contract.

Contractul poate fi denuntat unilateral de catre mostenitori, fara acordul arendasului.

Prin decesul arendatorului mostenitorii intra in posesia terenului si a drepturilor ramase neachitate la data decesului.

Mostenitorii sa notifice in scris arendasul cu privire la denuntarea contractului si in privinta neexecutarii lucrarilor pentru recolta urmatoare.

De preferinta notificarea sa fie facuta si transmisa printr-un avocat ptr a da o formulare mai "cu greutate".

In caz contrar il puteti acuza de tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un teren agricol dat in arenda, iar contractul ... corinana corinana Buna ziua. Am un teren agricol dat in arenda, iar contractul se apropie de final. Arendasul mi-a propus un nou contract pe 10 ani, la un pret mai bun / hectar. ... (vezi toată discuția)
Procedura notificare rolex rolex Un contract de arenda autentificat la notariat si care cre mentiunea ca constituie titlu executoriu are o clauza prin care se stipuleaza faptul ca daca ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)