avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictie de folosire a mostenirii fara dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictie de folosire a mostenirii fara dezbaterea succesiunii

Buna ziua! as vrea sa stiu daca se poate pune interdictie si cum impotriva unuia dintre mostenitori care de 4 ani foloseste numai el un teren, pe care se afla mostenitori mai multi dar nu au deschis succesiunea( o parte dintre ei nu sunt in tara). mentionez ca cel care foloseste terenul o face abuziv fara acordul celorlalti.
Cel mai recent răspuns: AliaXa , utilizator 01:43, 9 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu erau de acord il notificau sau faceau actiuni legale. E ceva intreprins pana acum?
Dezbateti succesiunea, pana atunci nu stim cati mostenitori au, concret, drept acolo.
Ce vă face să credeți că pâmăntul trebuie lasat pârloagă (= necultivat) până vine te miri cine de prin țările calde?

Dacă o mai fi și moștenitor sezinar (vreun descendent) avea tot dreptul să-l folosească.

Doar prin partaj puteți afla ... cam de unde pană unde ar putea și ceilalți să are și să treiere. Altminteri, uitatul de pe margine sau de la distanță nu ajută la nimic.

Apropo, cei din străinătate au acceptat moștenirea în vreun fel? Că eu îi cred că sunt moștenitori, dar fără acceptarea moștenirii s-ar putea ...să ni se pară (și mie, și lor).

Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
romascanu, moderator
Este posibil sa vrea sa va inlature de la mostenire pe ceilalti mostenitori.
Incercati sa va informati foarte bine mai inainte de a incerca un demers judiciar si nu incercati sa dezbateti mostenirea fara sa stiti exact cum sa va judecati deoarece orice greseala va poate costa in mod decisiv.
E posibil sa va ajute si pe dvs. inlaturarea celorlali mostenitori de la mostenire daca nu veti fi inlaturat la randul dvs.
Dati o declaratie de acceptare a mostenirii la notar. Costa vreo 30 de lei. Astfel, nimeni, niciodata, nu va putea dobandi pe cale legala niciun bun al defunctului, fara acordul dvs. Pana finalizati mostenirea, impuneti-va! Inscrieti-va in rol agricol, anuntati-va la arendas, bateti la usa primariei.
Nu uitati ca, pentru a primi ceva, trebuie sa dati si dvs ceva: impozit. Ruda dvs. „pasionata” de agricultura a platit pana acum, banuiesc. Dar a platit pentru tot pamantul, inclusiv cota dvs de impozit. Deci ii sunteti dator. Folosirea pamantului nu mai pare atat de abuziva, nu-i asa? Intrebare: nu v-ar conveni, ca solutie temporara, sa impartiti in 2 taxele si foloasele?

Alte discuții în legătură

Câți ani sunt în drept pentru a moșteni o avere? sora bunicii a decedat acum 24 de ani dar nu s-a dezbătut succesiunea bvz_01 bvz_01 Salut. Deci care e povestea si intrebarea mea, sora bunicii a decedat 24 ani in urma, iar toata averea care a avut-o, nu a mostenit-o nimeni dintre rude (casa, ... (vezi toată discuția)
Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire - obligatie de plata taxe pe proprietate ionutpopescu888 ionutpopescu888 Am primit recent o cerere de plata a taxelor pe proprietate (un teren arabil) catre stat. Terenul respectiv, in acte, nu-mi apartine. Este al unei rude de-ale ... (vezi toată discuția)