avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ONG tipuri de venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ONG tipuri de venit

Buna ziua,
Un ONG care are ca scop sprijinirea si promovarea muzicii clasice, realizeaza spectacole de opera, intrebarea e veniturile obtinute din aceste spectacole sunt venituri din activitati economice sau rezultate din activitatea non profit. La unele spectacole datoreaza taxa de 2% pt spectacole, la altele nu. Cele pt care se datoreaza taxa de 2% se pot incadra la venituri din activitati pt care se datoreaza taxa pe spectacole(cont 735 conf.Ordin 1969 din 2007), iar celelalte fara taxa de 2% sa fie incadrate la Venituri din acţiuni ocazionale, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare (cont 737) sau trebuie privite ca activitati din activitatea economica a ONG-ului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IdealContab , utilizator 09:45, 10 Aprilie 2017
Da, sunt de natura activitatilor economice la un ong, toate acele spectacole.
Multumesc. Totusi, insist asupra spectacolelor pentru care se datoreaza impozitul de 2%, nu la aceste categorii de venituri s-a referit legiutorul a fi cuprinse in contul 735 "Venituri pentru care se datorează impozit pe spectacole"? eventual puteti sa-mi dati un exemplu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Venit ong raluca constantinescu raluca constantinescu Buna ziua! Am un nonprofit care se ocupa cu premierea olimpicilor insa acesteia voluntar organizeaza si un proiect menit sa impartaseasca si altora ... (vezi toată discuția)
Impozitare ong balasu balasu Buna ziua, Am infiintat acum un an un ONG non-profit, o asociatie culturala. Principala activitate sunt spectacolele de teatru, incasarile principale se fac ... (vezi toată discuția)