avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie, contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie, contract

Cum se procedeaza sa inchiriem un imobil unui locatar in siguranta pentru Proprietar in cazul in care chiriasul nu plateste ???
Cum scap de aceasta frica ?
Ce ar trebui sa stiu cand inchiriez unui locatar un apartament ?
Ce sfaturi imi dati ??
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
bogdan1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:49, 14 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Spuneti ca nu va avea probleme daca chiriasul pleaca fara sa plateasca utilitatile? Cum asa?
si 2) Cu privire la perioada de 5 ani pe care ati mentionat-o, ce se intampla daca contractul nu este notat la CF, asa cum ati spus ca trebuie facut?
~ Conținut șters la cerere ~
Pai tocmai asta va intreb, de unde rezulta ca "Daca contractul de inchiriere se intinde pe o perioada mai mare de 5 ani trebuie inregistrat si in CF."? La textul de lege ma refer.

Si 2) de unde rezulta ca proprietarul nu va avea probleme daca chiriasul pleaca si lasa utilitatile neplatite? Pentru ca, cu sau fara contract inregistrat la Anaf, pentru contravaloarea utilitatilor neplatite, tot in instanta trebuie sa ajunga.

P.S.
scopul interventiei mele este de a informa proprietarul, ca sa nu se bucure prea mult crezand ca un simplu contract inregistrat la Anaf ar fi titlu executoriu pentru utilitati neplatite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi fara instanta pt contract pe 10 ani? Radupetr Radupetr Buna seara, Persoana fizica am inchirait spatiu comercial unei societati pe o perioada de 10 ani. Contractul a fost declarat la ANAF si notat in CF. Cum ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere asociatie de locatari nikkkoleta nikkkoleta Buna seara. Am o garsoniera inchiriata (cu contract inregistrat regulamentar la anaf, la care platesc impozitele la zi). Problema e ca chiriasul e mereu ... (vezi toată discuția)