avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice valoare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

valoare contract

Va spun o speta, si va rog daca puteti sa ma lamuriti.
La o cerere de oferte, pe SEAP s-a publicat o valoare a lucrarii (cu tot cu TVA - fara precizare clara), iar eu din cate stiu se trece valoarea fara TVA.
la deschiderea ofertelor valorile ofertantilor erau fara TVA sub valoarea estimata.
la aplicarea TVA-lui, la unul din ei depaseste valoarea estimata.
care este varianta corecta?
si cum trebuie motivata?
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 22:57, 21 Septembrie 2009
In mod normal valorile in contract se trec fara TVA. In speta dumneavoastra, s-a trecut valoarea cu TVA dar nu exista nici o precizare in acest sens (adica pretul ar contine si TVA)

Astfel, cu ocazia procedurii de atribuire pretul trecut cu TVA in oferta a fost considerat ca neavand TVA.

In masura in care valoarea fara TVA se incadreaza in valoarea estimata (in cadrul procedurilor valorile estimate sunt tot valori fara TVA), atunci oferta este eligibila.
Pe SEAP se publica valorile fara TVA!
Varianta corecta este cea mai mica valoare a ofertei ! Dintre toate ofertele cea mai mica ca si valoare este cea castigatoare!
punctarea ofertelor este de 60 pt finaniar si 40 pt tehnic
se descalifica oferta cu valoarea mai mare, care cu toto cu TVA depaseste valoarea estimata?
care este motivarea legala?
Nu conteaza daca valoarea cea mai mare cu tot cu tva depaseste plafonul pentru ca asa cum am spus deja, valoarea plafonului este tot fara TVA.

Daca aveti drept criterii: financiar si tehnic, respingerea ofertei de care vorbiti este probabil ca din punct de vedere financiar aceasta este superioara altor oferte.

La lansarea cererii de oferta au fost trecute exact criteriile in functie de care o oferta este declarata castigatoare sau nu. Aceste criterii sunt stabilite in functie de ordonanta cu privire la achizitiile publice.

Aceasta este motivarea legala.
Din cate am inteles, adjudecarea se face nu pe criteriul "pretul cel mai scazut", ci "oferta cea mai avantajoasa economic", deci prin aplicarea unui punctaj.
In aceste conditii, se ia in considerare valoarea ofertei fara TVA, care inteleg eu ca se incadreaza in valoarea estimata a contractului (mai mica decat valoarea estimata), deci primeste atat punctajul financiar, cat si cel tehnic.

Alte discuții în legătură

Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Evaluarea ofertei LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, O autoritate contractanta poate respinge o oferta pe motivul ca preturile materialelor si al manoperei este mai mare decat cel practicat pe ... (vezi toată discuția)
Valoare estimata cu tva ibitza78 ibitza78 Buna ziua! O AC a publicat o invitatie de participare pe SEAP, a avut loc deschiderea ofertelor offline si a fost un singur ofertant. In etapa de evaluarea ... (vezi toată discuția)