avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectare decont tva depus
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectare decont tva depus

Buna
dintr-o gresala regretabila contabila mea a facut un decont de tva prin care am de achitat la buget aprox 1500 lei
de fapt trebuia sa am de recuperat acest tva
fiind platitor la trimestru urmeeazasa achit aceasta suma pana in 25.04
decontul a fost inregistat si contabila mea zice ca nu are ce sa mai faca ,rectificari la decont de tva cica nu se mai pot face
e vreo solutie sa nu platesc acesti bani aiurea ?
ms
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:56, 8 Aprilie 2017
Ba se face de catre cei de la finante la solicitarea scrisa a dumneavoastra. Mergeti urgent luni la finante cu o cerere in care solicitati sa se faca corectura in decontul de tva depus pentru trimestrul 1 din 2017. Sa specificati clar acolo in cerere randurile din decontul de tva gresit in care doriti sa vi se modifice valorile.
Veti insoti cererea cu copii dupa paginile din registrul de cumparari si de vanzari din perioada trimstrului 1 din 2017 care cuprind informatiile in baza carora ati intocmit decontul de tva in care solicitati sa se faca modificari.
Veti mai face copii dupa decontul de tva depus gresit si cel corect si dupa balanta la 31 martie 2017.
Veti depune acest set de acte la registratura de la finante si ulterior, dupa ce ei vor face corectura, veti primi acasa in scris confirmarea de la ei.
Nu intarziati pentru a avea si ei timp sa faca modificarile si sa nu fiti nevoita sa platiti. Daca intarziati, va trebui sa platiti asa cum apare in decontul depus gresit si ultrior dupa ce fac ei modificarile conform cererii dumneavoastra, va vor restitui banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pfa aiurelu36 aiurelu36 Am un pfa din 2008 sunt platitor de tva,tin contabilitatea in sistem real.Ce documente ,taxe si impozite trebuiesc depuse si platite la finante,sanatate etc.. (vezi toată discuția)
Corectare inregistrare eronata tva si chelt ContSters73874 ContSters73874 Am o nelamurire. In 7 ianuarie 2010 am avut control de la finante pentru rambursare tva, care, verificand dosarele, au desoperit ca in octombrie 2009 am ... (vezi toată discuția)
Storno factura ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, in 2010 s-a primit pe mail o factura, s-a achitat si dupa cateva zile a venit originalul pe posta achitandu-se din nou din neatentie . Am observat ... (vezi toată discuția)