avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA imobil

Buna ziua,
Tocmai ce am cumparat un apartament cu TVA de 5% pe numele meu.
As dori sa mai cumpar inca unul si pentru a profita de pretul cu TVA de 5% inclus (si a evita plata TVA-ului de 19%) m-am gandit sa il cumpar pe numele parintilor, ulterior sa-l trec pe numele meu printr-un contract de vanzare-cumparare.

Daca privim pas cu pas pare a fi legal dar privind in ansamblu platesc mai putin bani catre stat. Este aceasta o infractiune?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil mariusalbu1984 mariusalbu1984 Am achizitionat un apartament cu TVA 5% acum 4 ani. As dori sa mai cumpar un apartament dar in felul urmator: - sa cumparam apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Mi se cere tva 19 % pe loc de parcare obligatoriu. buna ziua, in 25 martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala ... Franciza Franciza Buna ziua, In 25 Martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o suprafata utila de ~62 m la ... (vezi toată discuția)
Tva 5% andreeauricaru andreeauricaru Am semnat un contract de rezervare pentru un apartament intr-un ansamblu rezidential cu finalizare in iunie 2009. Am intrebat de aplicabilitatea TVA-ului de ... (vezi toată discuția)