avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ?

As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani)

Sau daca acestea pot continua la infinit, si prin urmare acumuleaza si penalitati procentuale tot pana la infinit ?
Prescriptia are sensul de.
- „a expirat intervalul de timp înăuntrul căruia un creditor ne putea solicita achitarea unei obligaţii pe care o aveam către acesta”;

- „a expirat intervalul de timp înăuntrul căruia eram obligaţii la plata unor obligaţii pe care le aveam către o persoană fizică sau juridică”;

Daca in termen de 3 ani de la inregistrarea primului debit, asociatia nu a notificat catre dvs ca aveti, pe romaneste, datorii la asociatia, acea datorie nu mai poate fi revendicata de asociatie.
Daca insa are dovada ca v-a tras de urechi, asociatia in momentul in care, tot pe romaneste, s-a saturat si va actioneaza in judecata si sunteti bun de plata, de bunavoie sau executat.
Inca nu v-au pus ipoteca legala (privilegiu) pe apartament? Probabil sunt baieti de comitet in asociatia aia !!!
DA' de ce nu intrebati pe forum: cum sa fac, sa ma inteleg cu asociatia, care m-a tinut in spinare pana acum, sa ma achit in mod onorabil de datorii?
E ca si cum ne spuneti: sunt la restaurant cu 10 amici, am mancat si am baut de-am cazut sub masa si ne intrebati daca exista vreo lege sa va scuteasca de nota de plata si bacsis.
Cred ca nicio lege de pe lume, nu poate prescrie nesimtirea, tupeu si...prostia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
dan_crihan, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, m-am edificat acum pentru ca am tot citit, aici pe forum, de nebunia asta a prescriptiei datoriilor si in aproape toate discutiile mai degraba se intelegea ca pur si simplu si datoriile si prescriu si...gata, rau-platnicul scapa basma-curata.
Restantierul poate scapa basma curata in varianta in care si creditorul asociatie de proprietari presteaza aceiasi indiferenta ca si restantierul,lucru mai rar intalnit avand in vedere ca asociatia nu detine fonduri nelimitate la dispozitie care sa poata acoperi debitele rau platnicilor
Prescriptia intervine in cazul in care creditorul asociatia de proprietari notifica oficial restantierul...pe parcursul a 3 ani de la nasterea debitului,intr-o asociatie de proprietari cu cetateni responsabili se mai gasesc persoane care sa cunoasca legea si sa exercite cu respect si cu buna credinta in directia interesului asociatiei de proprietari pentru recuperare sume cu titlu de restanta

Prescriptia intervine in cazul in care creditorul asociatia de proprietari notifica oficial restantierul...pe parcursul a 3 ani de la nasterea debitului,

Prescriptia intervine daca NU notifici restantierul pe parcursul a 3 ani...




dan_crihan a scris:


Prescriptia intervine in cazul in care creditorul asociatia de proprietari notifica oficial restantierul...pe parcursul a 3 ani de la nasterea debitului,

Prescriptia intervine daca NU notifici restantierul pe parcursul a 3 ani...







Ce inseamna, mai exact, a notifica restantierul?

Faptul ca restantierul apare pe lista afisata la intretinere cu restante si penalitati, reprezinta sau nu o notificare in sensul legii (notificare care ar restarta termenului de prescriere 3 ani)?

Am citit o multime de pareri da si nu despre asta; nu m-am edificat.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari DimitriP DimitriP Bună seara, Ca să prezint pe scurt problema stă cam așa: -asociație de proprietari cu președinte, comitet executiv, administrator, cenzor, ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Penalități întreținere cico2cico cico2cico În urma cu aproximativ 10 ani am fost înregistrat cu penalități de 160 lei în condițiile în care suma restanta era de aproximativ 200 lei. ... (vezi toată discuția)