Buna ziua. As avea nevoie de un sfat. In urma succesiunii, bunica ar vrea sa-mi doneze rezerva ei succesorala dintr-un imobil, fara acordul copiilor. Care din contracte are mai putine sanse de a fi atacat, cel de vanzare-cumparare sau cel de donatie? Cel de donatie am inteles ca poate fi cu titlu oneros sau gratuit, iar cel cu titlu gratuit nu presupune obligatii. Va multumesc anticipat.
In urma succesiunii dupa cine? Ce rezerva sa va doneze? Ce acord si al caror copii? Ce donatie cu titlu oneros? Zic sa explicati cu cuvintele dvs. exact ce vreti fiindca ce-ati scris e complet anapoda.
In urma succesiunii dupa bunicul meu, bunica ar vrea sa-mi doneze mie partea ei din acel imobil, urmand sa benficiez dupa moartea ei. Este nevoie de acordul copiilor, unchiul si mama mea? Care ar fi cea mai buna varianta pentru a nu putea fi atacata in instanta?
Nu este nevoie de acordul nimanui insa daca prin aceasta donatie, bunica incalca rezerva succesorala a mostenitorilor ei rezervatari, in limitele acestei rezerve, actul este atacabil deoarece este o liberalitate. Zic sa faceti o vanzare cu clauza de intretinere, in cazul in care chiar doriti sa va asumati niste obligatii cu privire la traiul bunicii. Va trebui sa va respectati aceasta obligatie si, pentru a putea contracara o eventuala actiune a copiilor bunicii, va trebui sa pastrati si dovezi in acest sens. De asemenea, va trebui sa platiti un pret, bunicii, pret care sa nu fie derizoriu, pentru a contracara prezumtia de donatie.
Mostenire rezervatar
liniuta
va rog sa-mi spuneti- In discutie fiind un apartament,i parintele in viata doreste sa lase imobilull l doar unuia din cei 2 copii cum ar trebui sa procedeze ... (vezi toată discuția)