avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea Romana vs continut dovada Stare Civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea Romana vs continut dovada Stare Civila

Buna,
Am o mare nedumerire legata de ceea ce cer cei de la Starea Civila.
Doresc sa ma casatoresc cu o persoana cetatean strain (in Romania) si pentru aceasta , respectiva persoana are nevoie de o dovada cum ca nu mai este casatorita in tara ei. Aceasta dovada urmeaza sa fie prezentata la serviciul de Stare Civila.
Dilema mea este , continutul acestei dovezi. Legea Romana prevede exact ce "cuvinte", "grupuri de cuvinte" trebuie sa contina aceasta dovada?
Intreb acest lucru, deoarece cei de la Starea Civila refuza documentul pe care persoana l-a adus din tara respectiva (de la Starea Civila/Primaria orasului) pe motivul cum ca lipsesc cuvintele cheie "...indeplineste conditiile pentru incheierea unei casatorii in alta tara/parte etc" . Este scris clar ca persoana nu este si nu a fost vreodata casatorita in tara ei, dar lipsesc acele "cuvinte cheie".
Acuma doresc sa stiu daca legea prevede ceea ce trebuie sa contina dovada care se elibereaza intr-o tara sau alta sau este pur si simplu o Hotarare Locala care se ia, sau o ambitie a unui functionar al Starii Civile !?! :-/
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Adrian R.
Cel mai recent răspuns: SARKOZI lUDOVIC , utilizator 20:34, 21 Decembrie 2005
Daca dovada adusa din strainatate,contine elementele/cuvintele/descrise de catre dvs.Este datata,stampilata de organele competente,evident,suntem in cazul unui abuz.Cu atat mai mult ca se afirma lipsa/cuvintelor cheie/fara a vi se spune care sunt acelea.
Legea nu prevede continutul unei anumite adeverinte.
Multumesc de raspuns.
Eventual , unde as putea citii lega despre incheierea casatoriei intre un cetatean roman si unul strain sa vad clar ce prevede si ce se stipuleaza in lege.
Multumesc anticipat.
Stima,
Multumesc de raspuns.
Eventual , unde as putea citii lega despre incheierea casatoriei intre un cetatean roman si unul strain sa vad clar ce prevede si ce se stipuleaza in lege.
Multumesc anticipat.
Stima,
Va rog sa intrati pe WWW Google,apoi pe Enunta/ro sau pur si simplu mentionati CASATORIE cu cetatean stain.Acolo aveti absolut toate informatiile.MULTA FERICIRE SI SUCCES !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean strain gabriela_marc gabriela_marc Pentru incheierea casatoriei cu un cetatean strain unul dintre actele solicitate la primaria este “dovada ca se indeplinesc conditiile de fond cerute de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean din colombia emy h emy h buna seara ...as dori sa aflu ce acte necesare ar trebui unei cetatene din colombia pentru a se casatori cu un cetatean roman mentionez casatoria va avea loc ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain Ioanappreda Ioanappreda Buna ziua, Am si eu niste intrebari cu privire la casatoria cu un cetatean strain. Am citit despre ce documente sunt necesare, dar sunt nelamuriri.. In ... (vezi toată discuția)