avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract comodat

Buna seara!
Ma lovesc si eu de o anume speta care are in centru un contract de comodat pe care vreau sa va o supun atentiei!
Intr-un apartament locuiesc doua persoane (A si B), urmand ca la un moment dat acolo sa ramana doar una dintre cele doua. Apartamentul este proprietate persoanala a lui A. Intre timp, intre A si B apare un contract de comodat prin care A cedeaza cu titlu gratuit apartamanetul lui B in vederea stabilirii sediului unei asociatii. Asociatia a fost constituita, apartamentul este folosit in continuare drept sediu la care este primita corespondenta, etc. Dar in acelasi timp, este folosit si ca locuinta de catre comodatar. Comodatarul isi indeplineste toate obligatiile care sunt prevazute in contract.

Acum vine intrebarea. In conditiile in care contractul nu prevede o posibila reziliere venita ca decizie a unei singure parti, care este acoperirea legala prin care proprietarul de drept al apartamentului sa il dea afara pe comodatar (chiar daca locuieste acolo, aia fiind si adresa din buletinul lui) si sa vanda apartamentul?

Nu stiu exact daca am explicat asa cum trebuie ce era de explicat, insa v-as fi recunoscator daca cineva mi-ar putea da o mana de ajutor.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bogdan1601 , utilizator 23:39, 8 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat - prevederi Costica33 Costica33 Va multumesc anticipat pentru ajutor. Vreau sa fac un contract de comodat pentru firma mea si 1. am nevoie de fraza standard prin care pot stipula cat la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incheierea contractului de comodat pentru sediul social al unei firme. Am inteles ca acesta poate fi redactat ... (vezi toată discuția)
Instiintare evacuare sediu firma simaalex23 simaalex23 Buna ziua , Suntem o firma la inceput de drum cu activitate de comert, din iulie 2015 avem contract decomodat pe un spatiu ce este inregistrat ca sediu ... (vezi toată discuția)