Buna seara!
Ma lovesc si eu de o anume speta care are in centru un contract de comodat pe care vreau sa va o supun atentiei!
Intr-un apartament locuiesc doua persoane (A si B), urmand ca la un moment dat acolo sa ramana doar una dintre cele doua. Apartamentul este proprietate persoanala a lui A. Intre timp, intre A si B apare un contract de comodat prin care A cedeaza cu titlu gratuit apartamanetul lui B in vederea stabilirii sediului unei asociatii. Asociatia a fost constituita, apartamentul este folosit in continuare drept sediu la care este primita corespondenta, etc. Dar in acelasi timp, este folosit si ca locuinta de catre comodatar. Comodatarul isi indeplineste toate obligatiile care sunt prevazute in contract.
Acum vine intrebarea. In conditiile in care contractul nu prevede o posibila reziliere venita ca decizie a unei singure parti, care este acoperirea legala prin care proprietarul de drept al apartamentului sa il dea afara pe comodatar (chiar daca locuieste acolo, aia fiind si adresa din buletinul lui) si sa vanda apartamentul?
Nu stiu exact daca am explicat asa cum trebuie ce era de explicat, insa v-as fi recunoscator daca cineva mi-ar putea da o mana de ajutor.
Multumesc anticipat!