avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere introductiva de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere introductiva de insolventa

Am introdus o cerere de insolventa impotriva unui debitor in martie 2009 insa doua dintre facturile din debit nu implinisera termenul de 30 de zile de la scadenta. Cand am introdus cererea trecusera doar 20 de zile, am calculat gresit. Ce mai pot face?
Cererea este pe rol din aprilie, primul termen a fost in 14 aprilie cand a fost protest si s-a amanat pana pe 14 septembrie cand a fost din nou amanata pana in noiembrie. mentionez ca debitorul nu a facut contestatie in termenul de 10 zile ci a depus atunci la primul termen note scrise prin care cerea respingerea cererii. Se poate cere respingerea actiunii prin note scrise? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:14, 18 Septembrie 2009
in martie 2009 plafonul era de 10.000 lei, daca facturile scadente ajungeau la acest plafon, nu va va fi respinsa cererea. mai exista posibilitatea sa aveti in contract (daca aveti contract) o claua care sa prevada ca ..in situatia neplatii facturilro devin toate scadente la momentul neindeplinirii obligatiei de plata.
Revenind cererea se poate respinge daca debitorul demonstreaza ca nu este in stare de insolventa , ca efectueaza plati.
se poate cere respingerea actiuniidar astea nu inseamna ca instanta o respinge.daca suma din facturi indeplineste cuantumul de la data introducerii actiunii adica de 10.000 lei este posibil sa casigi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Faliment nicoga nicoga A fost introdusa o cerere de deschide a procedurii de un creditor. Debitul a fost achitat dupa introducerea cererii. La primul termen s-au cerut si ... (vezi toată discuția)
Oare am gresit? daca da ce pot face? glo glo am introdus cerere pt deschiderea procedurii de insolventa in instantaimpotriva unui debitor. am trecut ca credit contravaloarea facturilor si am adaugat si ... (vezi toată discuția)