avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Procedura necesara pentru retragerea dreptului de a ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Procedura necesara pentru retragerea dreptului de a exercita profesia de mediator.

Buna ziua. Pentru a fi retras dreptul de a profesa profesia de mediator, care este procedura in cazul in care sunt dovezi de abuz si incalcarea legislatiei? Trebuie informata procuratura? Consiliul de mediere? Deschis proces civil pentru acest capat de cerere? Sunt necesare un anumit numar de articole de lege incalcate pentru sustinerea acestei cauze? Care este forul superior care retrage acest drept de a profesa?
Cel mai recent răspuns: Meea_M , utilizator 07:42, 7 Noiembrie 2019
Daca credeti ca au fost savarsite fapte de natura penala puteti formula o plangere la politie/parchet,puteti sesiza Consiliul de Mediere.Nu exista posibilitatea formularii de catre dvs a unei actiuni prin care sa solicitati retragerea,incetarea calitatii de mediator,acest lucru fiind valabil pt orice profesie liberala.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
La modul general sunt mai multe institutii. Am intrebat direct, de la cine poate porni o astfel de cercetare care la final duce la retragerea dreptului de exercitare a profesiei, nu la suspendare? Cine hotaraste cat de grava e fapta si daca mai lasa ca asemenea practici sa fie prestate?
Consiliul doar suspenda in lipsa unei proceduri penale. Politia, doar constata...
Am inteles asa:plangerea se face politiei. Care? De pe raza domiciliului celui care sesizeaza? De pe raza unde s-a facut medierea? Sau de pe raza sediului social al medierii?
Stiu ca politia are datoria de a inainta celor competenti. Daca fac pe raza domiciliului celui care sesizeaza, ajunge direct la parchet sau la politia de pe raza sediului social al cabinetului?
Pun aceste intrebari deoarece vreau sa evit o institutie care deja e dovedita ca "a interpretat gresit" aplicarea legii in cazul meu. Si vreau sa parcurg corect pasii, pentru a descuraja astfel de practici!
Procedura de retragerea dreptului nu exista dar sesizarea catre Consiliu de Mediere a dus la suspendarea calitatii de mediator pe perioada determinata. Faptele nu stiu daca ei le-au incadrat la penal si nici nu este problema mea. Dar ei vor fi raspunzatori daca vor mai permite acestei persoane sa fie mediator. Pentru ce mi-a facut mie, a primit suspendare iar eu mi-am clarificat in instanta aspectul ca incheierea ei este egala cu zero iar daca se va folosi cineva de ea, va fi anulata!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca credeti ca au fost savarsite fapte de natura penala puteti formula o plangere la politie/parchet,puteti sesiza Consiliul de Mediere.Nu exista posibilitatea formularii de catre dvs a unei actiuni prin care sa solicitati retragerea,incetarea calitatii de mediator,acest lucru fiind valabil pt orice profesie liberala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Am lucrat o lunã de zile ºi nu am fost plãtitã. cum recuperez aceºti bani? xspeedy14xx xspeedy14xx Numele meu este Mary si am lucrat timp de o luna de zile la o I.I (intreprindere individuala) si nu am primit salariul.In aceias situatie mai sunt cateva fete ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca bassill bassill In 2014 mi s-a suspendat contractul de munca conform art.52,alin.1, lit. b din Codul muncii. In anul 2019 Parchetul a clasat dosarul meu din lipsa de probe. ... (vezi toată discuția)