avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine intra la puscarie daca imi cade unitatea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine intra la puscarie daca imi cade unitatea exterioara a aerului conditionat ?

Blocul in care locuiesc se anvelopeaza de catre primarie.
Am un aparat de aer conditionat Tadiran de 34.000 BTU, care este foarte mare si a carui unitate exterioara se afla in unul din balcoane. Balconul va fi inchis cu termopan, deci unitatea exterioara trebuie mutata in afara balconului, pe peretele blocului, .
Blocul e de caramida, din 1967. Cu mai multi ani in urma, cand am renovat apartamentul, chiuveta si dulapul suspendat din bucatarie - care se afla pe acelasi perete pe care se va monta aerul conditionat - au cazut "spontan" din zidarie, si a fost necesar sa le remontez cu ciment special etc.
Mentionez ca apartamentul e la etajul 7, situat pe o strada cu circulatie destul de intensa.
Am incercat sa explic despre calitatea proasta a caramizii si despre faptul ca peretii s-ar putea sa nu suporte greutatea unitatii exterioare, dar "Doreii" care fac anveloparea sunt angajati cu ziua de o firma din Ploiesti (?!!), nu inteleg nimic si nu au habar de nimic.
Intrebarea este - daca se monteaza unitatea exterioara de aer conditionat pe fatada blocului si ea - fiind foarte mare si grea - cade la un moment dat si produce un accident, CINE raspunde penal?
Eu, ca proprietar care nu am nici o treaba cu montarea si nici nu am dorit sa fac anveloparea - am dovada nenumarate reclamatii si sesizari la Asociatia de Proprietari si la Primarie - sau firma care a facut montajul?
Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2017
doctorS, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:49, 9 Aprilie 2017
Pai!Dv. veti fi responsabilul moral al acestui fapt si va v-a penaliza constiinta ,ptr ca desii stiti ce se poate intampla il mentineti,de aparat vorbesc.Apoi ,vor raspunde penal cei care il monteaza si care tre sa fie autorizati ,sa ofere garantii si revizii periodice ,pentru prevenirea accidentelor de orice fel(ei au nevoie de aviz pentru montaj).Sper sa gasiti pana la urma alt mod de incalzire-racorire ,care sa nu va creeze probleme!
Pentru linistea dvs., este corect, dpvd moral, sa sesizati firma care efectueaza anveloparea si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, asupra problemelor semnalate in discutie.
Fiind vorba despre instalarea unitatii pe partea comuna de imobil,problema revine exclusiv reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
Avand in vedere precedenta situatie neplacuta cu dulapul si chiuveta,este necesar ca presedintele de asociatie sa informeze oficial executantul despre slaba calitate a elementelor de fixare unitate externa aer conditionat
Deoarece lucrarea se executa in baza unui contract de prestari servicii prin agent economic acreditat,acesta urmeaza sa isi asume responsabilitatea pentru calitatea executiei si eventualele consecinte pentru nerespectarea dispozitiilor in domeniul calitatii constructiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am o intrebare, va rog! blocul in care locuiesc acum ... andreipr23 andreipr23 Buna seara, Am o intrebare, va rog! Blocul in care locuiesc acum este in reabilitare termica si doresc sa pun aer conditionat. Pot dupa ce se termina ... (vezi toată discuția)
Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Fatada a blocului - definitia si delimitarea ei Korady Korady Bunza ziua! As vrea sa ma lamuriti va rog intr-o privinta. In contractul semnat cu dezvoltatorul blocului nou in care locuiesc, se precizeaza ca locatarii nu ... (vezi toată discuția)