avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

Buna ziua ,

Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog!

Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare numai in prezenta mea de 2 ori pe saptamana,respectiv in fiecare an de Paste intr un interval orar!
Acesta nu respecta tot timpul acest program si nici nu anunta cand nu vine!
In acest an weekendul de vizitare corespunde cu ziua de Paste !
As vrea sa plec din Bucuresti sambata dupa amiaza si as vrea sa decalez cumva programul in ceea ce priveste orele!
Cum ar fi potrivit sa l anunt in asa fel incat ,aceasta modificare sa nu i ofere posibilitatea de a reprezenta o proba de nerespectare la programului de vizitare in cazul in care pe viitor am ajunge din nou in fata instantei!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:56, 14 Aprilie 2017
Faptul ca tatal nu vine in mod regulat la program se numeste dupa dvs "bla bla". Ingrijiti-va mai putin de obligatiile celui care in fapt creste copilul si mai mult de cele ale celui care nici pentru program nu-si gaseste timp.
Si asa cum v-am mai spus, copiii nu cresc cu programe de vizitare, ci cu satisfacerea tuturor nevoilor de catre ambii parinti, iar sprijinirea relatiei dintre nerezident si copil e posibila DOAR daca nerezidentul participa la program. Daca acesta sta acasa, rezidentul n-are ce sprijini. Ca sa castigi trebuie sa participi!
Doamna, cereti tatalui sa confirme prezenta dansului la programul de vizita pana la data de...in caz contrar urmand a pleca cu copilul din Bucuresti.
De asemenea, puteti sa-i propuneti alternativa, ca in loc de Paste sa il vada mai mult o saptamana mai tarziu.
Indiferent de ce spun ceilalti participanti la discutie, daca unul incalca legea nu va da mai mult dumneavoastra dreptul sa o faceti.
Cred ca ar trebui in primul rand dumneavoastra sa dati dovada de deschidere si de corectitudine.
Poate tatal doreste sa vina la programul de vizita si sa aduca ceva copilului.
Cred ca daca va comportati corect si civilizat sunt mari sansele sa obtineti raspuns identic de la celalalt.

Cred ca ar trebui in primul rand dumneavoastra sa dati dovada de deschidere si de corectitudine.

De ce doamna, în primul rând?
Consideraţi, din cele spuse de user că dânsa nu s-ar comporta civilizat şi de aceea tatăl îşi bate joc de copil, că e bătaie de joc să ai program şi să nu anunţi că nu poţi veni?! Culmea ar fi ca nici duminica să nu vină, tot pe neanunţate.
Este bine totuşi să-l întrebaţi, în scris, pe tatăl copilului, dacă vine duminică sau doreşte să vadă copilul în altă zi sau tot duminică, dar mai târziu.
Va multumesc!Nu doresc si nu am dorit sa ingradesc dreptul tatalui la vizita!Doresc doar pt aceasta zi o modificare a intervalului orar si am cerut un sfat cum ar trebui sa procedez ca sa nu transform aceast lucru intr o proba in cazul in care pe viitor m as trezi tarata intr un proces!
Nu intru in detalii fiindca nu are legatura cu acest episod!
Punctez ca am respectat intotdeauna programul de vizita,cel care se prezinta sporadic sa vada copilul este tatal!
Doresc in acest an sa scot copilul la aer curat ,de Paste si doresc sa ma sfatuiti cum trebuie procedat cat mai legal cu putinta!
Va multumesc tuturor!
Doamnă, scrieţi-i mail că în duminica Paştelui, vreţi să scoateţi copilul la aer, în excursie, în interesul său superior, cu familia xy şi cu copiii lor, fata îşi doreşte foarte mult să meargă în acea excursie şi îl rugaţi să vină mai pe seară sau a doua zi de Paşte, fiindcă e liber, sau sâmbăta viitoare sau cum doreşte el. Cereţi-i să vă răspundă în scris, specificaţi că lipsa răspunsului reprezintă acordul său. Acest mail să-l trimiteţi prin cc la încă o adresă de mail, ca să fiţi sigură că l-a primit domnul, dacă mailul a ajuns la a doua adresă, cu siguranţă a ajuns şi la el.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident Barabas Reka Barabas Reka Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea ... (vezi toată discuția)