avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua ! Am o intrebare , tatal meu a decedat in anul 2013 , fratii au deschis succesiune acum in 2017 . Au fost ceva divergente intre noi privind mostenirea si de aceea as vrea sa stiu daca ma expun unor riscuri in privinta mostenirii semnand actele de succesiune.Maine ar trebui sa merg sa semnez . Va rog ma puteti pune in tema cu actele care ar trebui sa le semnez privind doar succesiunea? In cazul in care semnez actele de succesiune pot pierde dreptul la mostenire? Mama mea ar putea sa lase mostenirea unui singur fiu? Va multumesc ! O zi buna
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:35, 11 Aprilie 2017
Depinde ce acte de succesiune semnati!
Adica sa inteleg , sunt mai multe tipuri?.....Care ar fi cel care sa il semnez fara nici un risc?
Actele de succesiune sunt de 2 feluri: legala si testamentara.
Testamentara nu e cazul dvs.
"Riscul" e sa deveniti proprietar pe o cota din masa succesorala :)
Daca semnati, ramaneti mostenitor, alaturi de ceilalti.
Dreptul la mostenire il pierdeti daca semnati declaratie de renuntare (asta inseamna sa mentionati dvs personal ca nu aveti nici o pretentie). Deci nu va obliga nimeni sa semnati cu forta.

Notarul public o sa va dea sa cititi incheierea finala.
O lecturati cu atentie si vedeti ce scrie acolo :)
Cititi descrierea bunurilor, daca exista datorii ale tatalui dvs si rubrica "mostenitori" (cine a ramas si in ce cote).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza sa semnez dezbaterea unei mosteniri? socela socela nu stiu daca m-am exprimat corect, dar ma intereseaza sau mai bine spus daca ma poate ajuta cineva cu mostenirea......parintii mei au un apartament ,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora iuzer iuzer Buna ziua, Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Testament vs succesiune la notar. ce se întâmplă când sunt două testamente ale aceluiași testator? Cynthia20 Cynthia20 Mama a murit in 2008 si tata in 2018.La succesiunea dupa moartea mamei tata a renuntat la dreptul lui de succesiune dupa mama.Fratele meu si cu mine am semnat ... (vezi toată discuția)