avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ''Furt'' si folosire card
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

''Furt'' si folosire card

Daca nu este corect categoria unde am pus, va rog sa ma ajutati, am nevoie urgenta de un raspuns.

Buna ziua,

O sa incerc sa explic cat de bine pot toata situatie...

In vara anului trecut am lucrat la un magazin pe postul de vanzator, intr-o zi a venit un domn si a cumparat de la noi ceva cu cardul, totul bine si ok. A ales ce a dorit sa cumpere, a platit cu cardul, insa cardul l-a uitat in POS. Dupa 5 min. apare un ( alt, nu I-am retinut chipul niciunuia dintre cel care a platit si acesta ) domn si solicita cardul pe care l-a uitat in urma cu cateva minute dupa ce a facut plata cu el. Mi-a spus numele si i-am dat cardul.

Dupa ce am iesit de la munca am gasit in fata magazinului un card pe jos, am citit numele dar nu mi-am adus aminte ca asa o chema si pe persoana respectiva ce a fost la noi in timpul zilei.

Eu, copil destept ce am fost, I-am folosit cardul in urmatoarele 2-3 zile fara sa ma gandesc la consecinte, mai ales ca si stateam prost cu banii.....De pe card 85% cat I-am folosit au fost pe alimente, restul pe 1 film, un joc si inca un obiect.

Dupa vreo 2 saptamani, apare el, vorbind cu managerul meu. La o zi distanta si cei de la HR in magazin. M-au luat in birou si am inceput sa discutam, eu am negat tot ceea ce au spus ei ca as fi facut, ( Ca persoana careia I-am dat cardul eram pe mana cu el si ca dupa am folosit cardul impreuna) m-am intalnit si cu respectivul si am vorbit si am negat ca am fost eu, I-am oferit si inapoi suma pe care am folosit-o doar ca sa fiu si eu si totul ok....ca stiam ca este penal.... nu a acceptat si a spus ca se duce mai departe in instanta cu asta.

Acum am fost sunat de parinti ca au primit un plic in oficiul postal si ca trebuie sa ma prezint peste 2 zile in instanta sau nu mai tin minte unde deoarece eu m-am mutat din orasul meu natal la cateva luni de cand am facut ceea ce am facut si de 6 luni + in orasul actual.

Am nevoie de un sfat sau ceva ce sa fac.

Stiu ceea ce am facut, sunt constient dar nu vreau doar inchisoare sa fac...mi-am inceput viata, lucrez intr-un loc minunat si vreau sa...traiesc...vreau cat de curand sa imi fac credit sa imi iau apartament, locul de munca actual imi permite sa platesc cel putin o rata la banca pe luna si sa am tot ce am nevoie..Am nevoie de sfaturi va rog....stiu ca ceea ce am facut nu a fost bine deloc, din nici un punct de vedere, am facut asta in cea mai proasta pasa a mea, renuntasem la facultate ca ai mei nu imi puteau plati chiria, imi gasisem un loc de munca si nici asa nu am putut rezista, eram pur si simplu praf atunci.

Vreau doar sa stiu cum o pot duce la capat fara sa fiu incatusat....
Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
ady77ady, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicolaehaj , utilizator 22:15, 12 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu, este prima porcarie pe care o fac in viata mea, ce mai am mai este doar o amenda de 100 de lei ca mi-am dat cnp-ul gresit ca nu aveam buletinul la mine si in rest nimic. o sa scriu imediat tot ce scrie pe foaia respectiva care am primit-o acasa. ( fara nume si alte date personale ).
Deci este posibil sa raman in libertate ? si alta intrebare ar mai fi ce se va intampla cu cazierul meu, ce v-a scrie pe el ?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
ady77ady, utilizator
si pe langa, ce as putea spune cand voi fi audiat.

asta scrie in citatie:

“……………………………….este chemat la sediul Directiei de Investigare a Infractiounilor de Criminalitate Organizata si Terorism ( D.I.I.C.O.T.) Serviciul Teritorial…, pe data de 12.04.2017, ora.. in calitate de persoana suspecta, in vederea audierii, in cauza privind infractiunile prev. de si ped de art 243. Alin 1. Din CP art 250, alin 1 din CP. Cu aplic art 35. Alin 1. C.P si art. 360 alin 1 C.P. cu aplic art 35 alin 1 C.P.

Suspectul citat are dreptul la un avocat cu care sa se prezinte pe termenul fixat.
In cazurile prevazute de art 90 si art 93 alin (4) Cod procedura penala, asistenta juridica este obligatorie, iar in cazul in care apararea este obligatorie, iar in cazul in care suspectul nu si-a ales un avocat, I se va desemna un avocat din oficiu.
In Vederea exercitarii dreptului la aparare, suspectul, va putea consulta dosarul.
In caz de neprezentare nejustificata se poate dispune aducerea in vaza unui mandate de aducere.
Totodata, lipsa nejustificata a persoanei chemate sa dea declaratii sau parasirea fara permisiune ori fara un motiv intemeiat locul unde urmeaza a fi audiate, se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 250 la 5.000 lei.
"
Doar la insusirea bunului gasit va puteti impaca cu persoana vatamata, la restul infractiunilor nu este incidenta retragerea plangerii sau impacarea. Prejudiciul este bine sa il acoperiti cat mai repede.
Daca se dispun masuri preventive veti primi avocat din oficiu, ar fi totusi recomandabil sa va angajati dvs avocat cand mergeti la audiere.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o problema . am primit o.citatie de la diicot ... alexe001 alexe001 Buna ziua. Am si eu o problema . Am primit o.citatie de la Diicot pentru audiere in calitate de martor intr.un dosar de trafic de droguri . Chestia e ca ... ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)
Consum de marijuana visanelena07 visanelena07 Baiatul meu a fumat o tigara cu marijuana ( doar consum propriu) si a fost prins de jandarmi si dus la sectia de politie si ia fost luata o declaratie El a ... (vezi toată discuția)